SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da solunum cihazına bağlı kadın mağduriyet yaşıyor

Trabzon'da solunum cihazına bağlı kadın mağduriyet yaşıyor

31 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:09




Trabzon’un kırsalında yaşanan elektrik sorunu bazen ineklerin canını alıyor bazen da insanı felçli bırakıyor. Yine böyle bir mağduriyetin eşiğinde Ömer Boran’ın eşi solunum cihazına bağlı yaşıyor ama voltaj düşük olduğundan cihazı çalıştıramıyorlar.





Karadeniz Gazete / Meryem AKGÜN // 2013 yılında büyükşehir olan Trabzon’un çilesi bitmedi. Özellikle kırsal mahallelerde su sorunundan tutun da elektrik sorununa varıncaya kadar birçok sorun baş gösteriyor. Büyükşehir olmadan önce su faturası ödemeyen vatandaş kendi imkanlarıyla evlerine getirdiği suya saat takılınca haliyle isyan etmiş ‘hizmet mi getirdiniz de faturalandırıyorsunuz’ demişti. Kısmen aşılan bu soruna özel şirketlerin hizmet verdiği elektrikte eklenince vatandaş artık isyan etti.



İNEKLER ÖLDÜ

Geçtiğimiz günlerde Çaykara’nın kırsalında yerden geçen elektrik telleri nedeniyle iki tane inek telef olmuştu. Bunun gibi nice telef olan hayvanların telef olmasının yanında Köprübaşı Beşköy’de bir vatandaşın da bu gelişigüzel hizmet anlayışı nedeniyle felçli kaldığı bilinen bir gerçek. Fındık ayının gelmesiyle fındık ağaçlarının üzerine yatan elektrik telleri vatandaşın korkulu rüyası oldu.



HAT, KESTANE AĞACINA BAĞLI

Trabzon’un Yomra İlçesi İkisu Mahallesi Saraylar Kümevleri mevkiinde ikamet eden Ömer Boran yaklaşık 5 yıldır yaşadıkları elektrik sorununu şu sözlerle anlattı: “1982 yılında abone sayısı 50 idi şimdi 250 oldu. Trafo yeterli olmuyor. Hatlar bozuk. Elektrik telini kestane ağacına bağlamışlar. Eşim gece solunum cihazıyla uyumak zorunda. Makineyi her zaman çalıştıramıyor çünkü voltaj düşük. Sorumlu elektrik firmasına sorunu ilettiğimde ‘yatırımlar durmuş’ deniyor. Biran önce sorunun çözülmesini ve yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap