SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da restore edilen cami ibadete açıldı

Trabzon'da restore edilen cami ibadete açıldı

26 Kasım 2018 Pazartesi - 13:48




Tarihi eserlerin onarımı çalışmaları kapsamında en pahalı restorasyon çalışması arasında ilk sırayı alan Ortahisar Fatih Camii, 1 yıl gecikmeyle ibade





Trabzon'da restorasyonu tamamlanan Ortahisar Büyük Fatih Camii ibadete açıldı 

 Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan Ortahisar Büyük Fatih Camii, restorasyon çalışmaları yaklaşık 1 yıl gecikmenin ardından tamamlanarak ibadete açıldı. 

Caminin restorasyon çalışması sırasında zemininde ortaya çıkan mozaikler cam döşeme ile kapatılırken, caminin 1 milyon 379 bin 346 TL bedel ile en pahalı tarihi eser restorasyon çalışması olduğu belirtildi. 

Caminin onarımına 2016 yılında başlanırken, bitiriliş tarihi ise 24-11-2017 yılında planlanmıştı. Cami, yaklaşık 1 yıllık gecikmenin ardından ibadete açılırken, gecikmenin tarihi revize restorasyon projelerinden dolayı geciktiği kaydedildi. 

Caminin restorasyon çalışmaları sırasında tabanında var olan mozaikler gün yüzüne çıkarılırken, mozaikler yapılan özel bir çalışmayla camla kapatıldı. Yapılan çalışmayla namaz kılınan kısım daha ön kısma alınarak o alana gelecek olan ziyaretçiler gezme imkanı bulacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap