SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.02.2023

Olaylar ve Yaşananlar | 25.02.2023

25 Şubat 2023 Cumartesi - 08:40




Olaylar ve Yaşananlar | 25.02.2023





 ATANAN ATANANA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda açık bulunan Personel Genel Müdürlüğü'ne Engin Demir, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü'ne Şemseddin Yalçın, Personel Genel Müdür Yardımcılığı'na Bülent Erdem, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Hamza Gökhan Eryılmaz atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan iş müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş Yardımcıları Burak Kaygısız, Musa Gezer ve Kurtuluş Öner'in atamaları yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Talha Türkoğlu görevinden alınırken, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Sezayi Köse, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcılığı'na Fatma Toru, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığı'na ise Selma Tosun atandı.

ÇEBİ DEPREMZEDELERLE BULUŞTU

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Arsin Kaymakamı Ahmet Özdemir ile birlikte depremzedeleri ziyaret ederek taleplerini dinledi. Başkan Çebi, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada “Araklı Kaymakam Vekilimiz, Arsin Kaymakamımız Sayın Ömer Ahmet Özdemir ile birlikte deprem bölgesinden ilçemize gelen kardeşlerimizi ziyaret ederek dertleştik, sohbet ettik. Normal yaşantılarına hızlı bir şekilde dönmeleri için üstün bir çaba sarf ediyoruz. Ekiplerimizle her gün kendilerini takip ediyor, bilgi alıyoruz. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Rabbim böyle acıyı bir daha bizlere yaşatmasın” dedi.

DEVA PARTİSİ TEŞKİLATLANIYOR

DEVA Partisi Kürtün ilçe başkanlığına Sercan Bilgin atandı. İlk siyasi deneyimini yaşayacağını söyleyen Bilgin, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu negatif koşullar bu başlangıcı yapmamda etkili oldu. Ülkemize ve milletimize uzun yıllar başarıyla hizmet etmiş dürüst ve liyakatli bir genel başkan olan Sayın Ali Babacan ve ekibine duyduğum güven DEVA Partisi’ni tercih etmemin en önemli gerekçesi oldu. Bu bağlamda il başkanımız Hamza Çakır ile yaptığımız istişarenin akabinde genel merkeze atama için evraklarımız gönderildi ve sayın genel başkanımız mazbatamızı imzalayarak Kürtün kurucu ilçe başkanlığı görevini şahsıma tevdi etti. Bu sürece katkıları olan il başkanımıza, teşkilat başkan yardımcımız Sayın Ihsan Günaydın'a, teşkilat başkanımız Sayın Sadullah Ergin'e ve genel başkanımız Sayın Ali Babacan'a şükranlarımı sunuyorum. Bana duyulan güveni yukarıya taşıyacak, görevimi en iyi şekilde yerine getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

AVCI’NIN ACI GÜNÜ

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın halasının oğlu İdris Mahmut (45), geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. Merhum İdris Mahmut’un cenazesi dün cuma namazına müteakip Rize Merkez Sahil Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından merkeze bağlı Gölgeli köyündeki aile kabristanlığına defnedildi. Biz de Karadeniz ailesi olarak merhum İdris Mahmut’a, Allah’tan rahmet kederli ailesine ve milletvekili Avcı’ya başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

RAMAZAN PİDESİ ZAMLANDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün TTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis’te Ramazan pidesi fiyatları için tarife çalışmalarının yapıldığı dile getirilerek gündem maddesi Meclis üyelerine sunuldu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Köfte ile tarife gelmişti. 400 lira yapılmış .TTSO olarak tarifeleri belirleyen değiliz. Maksimum rakamlar… Aşağısını satabilir firmalar. Geçen hafta TTSO köfteye zam yaptılar dediler. TTSO zam yapmıyor. Piyasadaki fiyatları durdurmak için yapıyor. Tarifeyi belirleyecek bir merci değiliz. Ben de ret verdim. Ramazan geldi pideye zam… Peynirli 90 lira olarak geldi geri gönderdik. Sakın zannetmeyin ki yönetim kurulu böyle istiyor. Çalışıyor, getiriyorlar” dedi. Bazı üyeler karara ret oyu verirken Ramazan pidesi fiyatları Meclis’ten oy çokluğuyla geçti.  Ramazan pidesi fiyatları ise şu şekilde oldu: 500 gram susamlı pide 15 TL, 500 gram sade pide ise 14 TL olarak belirlendi.
 

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap