SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Murat Yüksek Kütüphanesi hizmete açılıyor

Trabzon'da Murat Yüksek Kütüphanesi hizmete açılıyor

21 Eylül 2023 Perşembe - 10:34




Ortahisar Belediyesi Murat Yüksek Kütüphanesi'ni hizmete açıyor.





Ortahisar Belediyesi; eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemek amacıyla açtığı kütüphanelere bir yenisini daha ekliyor.

Dijital Gençlik Kütüphanesi, Akyazı Kütüphanesi ve Sayvan Derya Hoş Kütüphanesi’ni ilçeye kazandıran Ortahisar Belediyesi şimdi de Murat Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi’ni hizmete açıyor. 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’nde hayata geçirilen Murat Yüksek Akademik Araştırma Kütüphanesi 22 Eylül Cuma Günü saat 14.00’te resmi olarak hizmete açılacak.

Bünyesinde yaklaşık 4400 adet kitap bulunan, Arapça ve Farsça elyazması eserlerin de yer aldığı Murat Yüksek Kütüphanesi araştırmacılar, uzmanlar ve öğrenciler için mükemmel bir çalışma ortamı sunuyor.

ortahisarda-kutuphane-aciliyor-2.jpg

Murat Yüksek Akademik Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kütüphanede yer alan kitap ve eserlerle ilgili Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Saadettin Önsel ile kütüphanenin kurulmasına danışmanlık eden Tarihçi-Yazar Mustafa Yazıcı’dan bilgi aldı.


“HER KÜTÜPHANE BİR MEDENİYETTİR”

Belediyenin işlettiği müstakil kütüphanelerin yanında okullara da kütüphane kurulmasına da destek verdiklerini ifade eden Başkan Genç, “Ortahisarımızın, kütüphaneler ve müzelerle anılması hedeflerimizden bir tanesiydi. Kültür sanat şehri olmanın alametifarikalarından bir tanesi de müzeler ve kütüphanelerin sayısıdır. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizin kütüphanelerle ve müzelerle anılmasını sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Kitap okumanın, yeni bir şeyler öğrenmenin, kitaplarla dost olmanın toplumumuza olan katkıları yadsınamaz. Her kütüphane bir medeniyettir, her kitap da ayrı bir dünyadır. Ne kadar kitaplarla haşır neşir bir toplum oluşturursak, o kadar sağlıklı bir toplum meydana getirmiş oluruz.” diye konuştu.

ortahisarda-kutuphane-aciliyor-3.jpg

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap