SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Koronavirüs vaka sayısı düşüyor mu? 27 Kasım - 21 Aralık karşılaştırması!

Trabzon'da Koronavirüs vaka sayısı düşüyor mu? 27 Kasım - 21 Aralık karşılaştırması!

22 Aralık 2020 Salı - 10:35




Türkiye’de Koronavirüs vaka sayısında kısıtlamalardan sonra yaşanan düşüş, Trabzon’da da etkisini gösterdi. Hayat Eve Sığar Uygulamasında 27 Kasım’da aldığı ekran görüntüleri ile bugün yani 21 Kasım’ı kıyasladığımızda, Ortahisar İlçesinde vaka sayısında neredeyse yarı oranda düşüş olduğu görülüyor. Kısıtlamalara uyan vatandaşların bu düşüşte büyük bir katkısı bulunuyor.





Türkiye’de, Kasım ve Aralık ayının ilk haftalarında artan Koronavirüs vakaları, hafta sonu ve hafta içinde belli saatlerde uygulamaya konulan Sokağa Çıkma Kısıtlamasını etkisiyle düşmeye başladı. 

KISITLAMALAR ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Trabzon’da vakaların neredeyse zirve noktasına ulaştığı 27 Kasım’da, Hayat Eve Sığar Uygulamasından aldığımız ekran görüntüsü ile bugün yani 21 Kasım’da aldığımız ekran görüntülerini karşılaştırınca Ortahisar İlçesinde vaka sayısında gözle görülür düşüş dikkat çekiyor. 27 Kasım’da Trabzon’un Ortahisar İlçesinde neredeyse vaka olmayan mahalle bulunmazken, bugün Hayat Eve Sığar Uygulamasında bir çok nokta yeşile bürünmeye başladı. 

RİSK YÜKSEK SEVİYELERDE

Ancak şehir merkezinde riskin hala çok yüksek seviyelerde seyrettiği ifade edilirken, vaka sayısında ki bu düşüşün devam etmesi için vatandaşların kısıtlamalara son 1 ay içinde olduğu gibi aynı şekilde uymaları isteniyor.  Kısıtlamaların en ufak bir gevşemesinde tekrar durumun eski seviyeye gelebileceği kaydedilirken vatandaşların bu noktada dikkatli davranmaya devam etmeleri gerektiği kaydediliyor. 

YENİ YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ AÇILMIŞTI

Trabzon’da bilindiği gibi Kasım ve Aralık ayında artan vaka sayısı sonrasında Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden salgının başında olduğu gibi Pandemi Hastanesine çevrilmiş ve normal poliklinik servisleri kapatılmıştı. Hastanede yoğun bakım ünitesinde doluluk yüksek seviyelere çıkınca yeni yoğun bakım servisleri açılmıştı. (61saat)





Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap