SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da koronavirüs aşısı için gönüllü aranıyor!

Trabzon'da koronavirüs aşısı için gönüllü aranıyor!

24 Eylül 2020 Perşembe - 10:52




Trabzon’da covid aşısı için gönüllü arandığı resmen duyuruldu.





KTÜ Tıp Fakültesi  Klinik Araştırmalar merkezinde Çin’den gelecek olan aşı için gönüllüler kabul edilecek ve aşı denemesi yapılacak.

Merkez Müdürü Prof Dr Gürdal Yılmaz şunları söyledi:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında 30 milyonun üzerinde hasta tespit edilmişken yaklaşık 1 milyon ölüm olmuştur. Bu salgından kurtuluş yolu aşı geliştirilmesi olarak görülmektedir. Aşı geliştirme çalışmaları için tüm dünya seferber olmuş durumdadır. Dünya sağlık örgütü 36 aşının klinik araştırma aşamasına geldiğini yani insanlar üzerinde test edilmeye başlandığını duyurmuştur. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de gerek yerli gerekse uluslararası üretilen aşıların çalışmaları sürmektedir. Klinik araştırma aşamasına gelmiş Çin biyoteknoloji firması Sinovac tarafından geliştirilen ‘inaktive tam virüs’ (Whole-Cell) aşısı Faz 3 klinik çalışması kapsamında birçok ülke ile birlikte ülkemizde de kullanıma başlanmıştır. Bu aşının Faz 1 ve 2 evrelerinde başarılı sonuçlar alınmış ve ciddi yan etki gelişmemiştir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar merkezinde de gelecek hafta başlanacak olan aşı uygulamaları için gönüllü katılımı kayıtları başlamıştır.”

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap