SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi!

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi!

14 Haziran 2023 Çarşamba - 13:15




Akyazı Yavuz Selim Stadı’nda Trabzon’un tüm ilçelerinde dereceye giren okulların katılımı ile ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkinliği gerçekleştirildi.





Geçmişten günümüze köprü kuran, kaybedeni olmayan, unutulmaya yüz tutmuş oyunları geleceğe taşımak ve küçük yaştan itibaren spor yapma kültürünü geliştirmek için düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile ilkokullarda okuyan öğrenciler hem eğlendi hem de kıyasıya yarıştı.

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi

1. Sınıflar Çift Ayak Atlama, 2. Sınıflar El Değdirerek Bayrak Koşusu, 3. Sınıflar Mendil Kapmaca, 4. Sınıflar Kaleli Yakan Top kategorilerinde yarıştı. Yapılan yarışmalarda okulların oluşturduğu takımların mücadelesi çok çekişmeli anlara sahne oldu. Şölen havasında açılışı gerçekleştirilen oyunlarda, gençlik merkezi gönüllü gençleri yüz boyama etkinliği ile çocukları çok mutlu etti. Minik öğrenciler ve yarışmayı takip eden veliler gerçekleştirilen yarışları çok büyük keyifle seyretti. Etkinlik dolayısıyla hem yarışan hem de gönüllerince eğlenen çocuklar birbirinden renkli görüntüler oluşturdu.

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi Etkinliğin açılışında konuşan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Bu tür etkinlikler çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Geçmişten günümüze geleneklerimiz arasında olan bu oyunlarımızı hem unutturmamak hem geleceğe taşımak hem de çocuklar için etkin bir öğrenme biçimi olan sporun tabana yayılmasını sağlamak adına Geleneksel Çocuk Oyunları’nı gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın büyük keyifle oynadığı bu oyunlar; arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi, empati yapmayı, başkalarına saygı göstermeyi, kendi sorumluluğunu fark etmeyi, sabırlı olmayı, kurallara uymayı, stresle baş etmeyi, problem çözmeyi ve liderlik özelliklerini pekiştirmeyi sağlıyor. En nihayetinde unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımız, çocuklarımızın doyasıya eğlendiği ve mutlu olduğu bir şekilde yeniden yaşatılıyor. İlkokullarımızdaki çocuklarımızın erken yaşta spor ve beden kültürü bilincini arttırmak için tüm gayretimizle ve özveriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu projede yer alan okullarımıza, öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap