SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da gaspçı dehşeti! Taksici böyle kurtuldu

Trabzon'da gaspçı dehşeti! Taksici böyle kurtuldu

19 Temmuz 2022 Salı - 18:21




Trabzon'un Sürmene ilçesinde silah ve bıçak zoruyla parası gasbedilmek istenen taksi şoförü İbrahim Çağlar (33), yoldan geçen hafif ticari aracın ön kaputuna tutunarak kurtuldu.





Olay, 15 Temmuz'da gece saatlerinde Karadeniz Sahil Yolu, Sürmene-Araklı kara yolunun Yemişli mevkisinde meydana geldi. Taksici İbrahim Çağlar, tanımadığı 2 müşteriyi aracına alıp yola çıktı. Taksinin ön ve arka koltuğuna oturan 2 kişi, bir süre sonra bıçak ve tabanca çekerek Çağlar'ın parasını gasbetmeye çalıştı. Taksici gasptan yoldan geçen aracın kaputuna tutunarak kurtuldu: 300 metre gittik

Tehdit karşısında şoke olan Çağlar, aracını sağa çekerek durdurdu. Şüphelileri ikna etmeye çalışan Çağlar, bir anlık dalgınlıktan faydalanıp kaçtı. Sahil yoluna çıkan Çağlar, yavaşlayan bir hafif ticari aracın ön kaputuna eli ile asıldı. Kaputa tutunup 300 metre giden Çağlar, kendi taksisi ile peşine düşen şüphelilerden kurtuldu.

İbrahim Çağlar, daha sonra polise giderek şikayetçi oldu. Çalışma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Ekipler, taksiyi olayın yaşandığı bölgeden 5 kilometre uzaktaki bir apartman önünde terk edilmiş halde buldu. Taksiden parmak izi alan ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Taksi de sahibine teslim edildi. Taksici gasptan yoldan geçen aracın kaputuna tutunarak kurtuldu: 300 metre gittik

'KENDİMİ DİĞER ARAÇLARIN ÖNÜNE ATTIM'

İbrahim Çağlar, taksiye binen 2 kişinin anormal hareketlerini fark ettiğini belirterek, "Aniden bir yerlerinden bıçak ve silah çıktı. 'Sağa çek, paralar nerede?' dediler. Bıçak elindeydi, her an sokacakmış gibiydi. Elinde silahı olan daha temkinliydi. Durdum, biraz lafa tuttum, o sırada yola atladım. Kendimi diğer araçların önüne attım. Birinin kapısını tuttum, kapı kolu elimde kaldı; durmadı. Gelen bir aracın kaputuna tutunup, 300 metre gittik. O kişi de şaşırdı, derdimi anlattım. 'Gasbediliyorum' dedim. O da panikledi; taksimi alanların peşimize düştüğünü gördüm. Daha da hızlanıp, karakolun önüne kadar beni götürdü" dedi.
Taksici gasptan yoldan geçen aracın kaputuna tutunarak kurtuldu: 300 metre gittik

'İLK KEZ YAŞADIM, ÇOK KORKTUM'


Çok korktuğunu söyleyen ve tutunduğu aracın sürücüsüne teşekkür eden Çağlar, "Onun sayesinde hayatımızı kurtardık. Her şey başıma gelebilirdi. Memur beyler ilgilendi, Olayı anlattım. Aracı Sürmene'de terk edilmiş halde buldular. Kimsenin başına böyle bir şey gelsin istemeyiz. Çok korktum. Bu çağda böyle şeylerin yaşanması üzücü. Allah, ıslah eylesin. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Umarız böyle şeyleri hiç yaşamayız" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap