SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da fındık sektörü toplantısı

Trabzon'da fındık sektörü toplantısı

15 Ağustos 2023 Salı - 13:06




Fındık sektörü temsilcileri Trabzon'da bir araya geldi.





Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve alım sezonu başlamadan gerçekleştirilen fındık sektörü toplantısı ticaret erbabını kahvaltıda buluşturarak yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, 2023 ürünü fındıkta hasat ve kurutma işlemlerinin sürdüğünü, pazara indirilmeye de yakında başlanacağını hatırlatarak, sektörde çalışan üyeleri bir araya getirerek, mevcut durum ve sorunlar ile çözüm önerileri konusunda görüşlerini alma amacını güttüklerini söylediler.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mikbir Hakan Canbakkal yönetiminde yapılan toplantıya katılan fındık tüccarları, 2023 ürünü rekoltenin geçen yıla göre daha az olacağı belirtilerek, piyasadaki muhtemel gelişmeler ve beklentilerini dile getirdiler.

Mikbir Hakan Canbakkal, rekoltenin 700 bin tonun altında gerçekleşme ihtimalinden söz ederek, geçen yıldan TMO ve işletme sahiplerinin elinde kalan 200 bin ton dolayındaki fındık ile iç ve dış piyasada ihtiyaca cevap verilebileceğini ifade etti.

Toplantıdaki görüşler TTB tarafından rapor haline getirilerek ilgili ve yetkililere iletilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap