SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi faaliyetlerine başladı

Trabzon'da Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi faaliyetlerine başladı

26 Nisan 2021 Pazartesi - 14:17




Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi faaliyetlerine başladı.





KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi'nin faaliyetlerine başladığı belirtildi.

Açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına denk gelen merkezde, kritik öneme sahip olan çocuk kan hastalıkları tedavilerinin yürütülmesi planlanıyor.

KTÜ Farabi Hastanesi'nden yapılan açıklamada "Kan hastalıkları, çocukluk çağında yaşamı tehdit eden hastalıklar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkemizde, her sene çok sayıda çocuğa, Lösemi (Kan Kanseri) tanısı konulmaktadır. Başta Lösemi olmak üzere kemik iliği nakli gerektiren kan hastalıklarının başarıyla tedavi edilmesi için erken tanı ve doğru tedavi planlaması önem arz etmektedir.

KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi, Pediatrik Hematoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulmuş ve faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Bu güzel gelişmenin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına rastlaması, bölge çocuklarımız için güzel bir hediye oldu. Merkezimizde, kritik öneme sahip olan çocuk kan hastalıkları tedavilerinin yürütülmesi planlanmaktadır. Bu tedaviler, ülkemizde sayılı merkezde yapılabilmektedir. Bölgemizde uzun zamandır büyük bir ihtiyaç olan merkezimiz hem hastalarımızın uzak şehirlere gidip aylarca süren tedavi için zahmet çekmelerinin hem de yüksek meblağlarda para harcamalarının önüne geçecektir. Aynı zamanda bölge ülkelerdeki hastalar da bu merkez sayesinde, sağlık turizmi kapsamında tedavi imkânı bulabilecektir. Merkezimizin Farabi Hastanesi’ne kazandırılmasında, Rektörlüğümüz ve Başhekimliğimiz ile birlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Erol ERDURAN’ın yoğun gayret ve çabaları olmuştur. Merkezimiz bünyesindeki tedavi ekibinde; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Erol ERDURAN, Doç. Dr. Ayşenur BAHADIR (Merkez Sorumlusu) ve Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Pınar REİS bulunmakla birlikte Merkezimiz, aynı anda 4 çocuk kemik iliği nakli tedavisi verebilme kapasitesine sahiptir." ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap