SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Çocuk Felci (Polio) ve Meme Kanseri Farkındalığı

Trabzon'da Çocuk Felci (Polio) ve Meme Kanseri Farkındalığı

19 Nisan 2021 Pazartesi - 13:00




Trabzon Ortahisar Rotary Derneği, Forum AVM’nin çeşitli noktalarına astıkları afişlerle Polio ve Meme Kanserine dikkat çektiler.





Polio virüs diğer adıyla Çocuk Felci tüm yaş gruplarında görülen özellikle çocukları felç edici ve potansiyel olarak ölümcül bir hastalıktır. Tedavisi yoktur, hastalıktan kurtulmanın tek çaresi hastalıktan korunmaktır.

Rotary bu hastalığı dünya üzerinden silmek için 1985 yılında Polio Plus projesini başlattı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), UNICEF, Bill & Melinda Gates Vakfı gibi kuruluşların ve çeşitli hükümetlerin işbirliğiyle Rotary Polio Plus aşı projesi şu anda 30 yılda 2 milyon çocuğun aşıya kavuşmasını sağladı. Hastalık dünya üzerinde %99.9 oranında azaldı. Ülkemiz de 2001 yılında çocuk felcinden arındırılmış ülkeler arasına girmiştir. Bugün sadece birkaç ülkede görülen hastalığın tarihe karışması için Rotary çalışmalarını devam ettirmektedir.

Aşıyı bulan doktor ve bakteriyolog Jonas Edward Salk’ı anmak için ilan edilen Dünya Polio Günü, her yıl Rotaryenler tarafından da farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanıyor.




Diğer yandan, Meme kanseri erken tanının hayat kurtardığına dikkat çeken Trabzon Ortahisar Rotary Derneği Forum Avm’nin çeşitli yerlerine astıkları afişlerle dikkat çekti. 

Ülkemizde oldukça sık görülen ve düzenli muayene ile erken tanıyarak hayat kurtarıldığını söyleyen Rotary Başkanı Esma Bak, halkımızı bilinçlendirmek için farkındalık çalışmalarının çok önemli olduğunu, erken evrelerde tedavi görüldüğü taktirde meme kanserinin yüz güldürücü sonuçlar doğurduğunu ekledi.








Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap