SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Afgan alarmı! Bağrımıza bastık istilacı çıktılar

Trabzon'da Afgan alarmı! Bağrımıza bastık istilacı çıktılar

09 Eylül 2020 Çarşamba - 13:19




İran’dan kaçak yollarla Türkiye’ye gelen Afgan mülteciler, son bir buçuk yıldır Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Hızırbey Mahallesi’ni adeta istila etmiş durumda.





Mahallede zaman zaman yaşanan hırsızlık olayları yüzünden evlerini bırakıp köye gidemediklerinden yakınan muhtar azalarından Adnan Boz, “50 senedir bu mahallede yaşıyorum. Son bir buçuk yıldır Afgan mültecilerden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Camlardan aşağıya çöplerini atıyorlar, yaptığımız uyarıları da ciddiye almıyorlar. Mahallede çok kalabalık oldukları için çocuklarımız dışarı çıkıp oyun oynayamaz hale geldi. Hatta belli yerleri kapattıkları için sokaktan geçemiyoruz. Bizim artık ne mal ne de can güvenliğimiz kaldı” dedi.

GİDİŞAT KÖTÜYE GİDİYOR

Çalıştıkları iş yerlerinde sigortalarının olmadığını söyleyen Boz, “Sanayi ve hal başta olmak üzere her iki dükkandan birinde Afgan mülteci çalışıyor. Hiçbir sosyal güvenceleri yok. Yaşanan sıkıntıları yetkililere bildirdik. Bize ‘Gerekeni yapacağız’ dediler. Hala bir şey yapılmadı” dedi. Mahalle sakinlerinden Fahri Kılıçarslan ise, “Mahallemizin güzide okullarından Kaledibi İlkokulu’na toplam 30 kişi kayıt yaptırdı. Bunların 24’ü Afgan. Bu çocuklar Türkçe bilmiyor. Nasıl eğitim görecekler? Üstelik bu çocukların bir kısmı madde kullanıyor, biri de tutuklu. Çocuklarımızı okula göndermeye korkar olduk. Gereken neyse bir an önce yapılsın. Mahallemizin eski huzuruna kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: EMİN SARAÇ
KAMERA: EROL TAŞKIN

Beğendim
3
Sevdim
9
Beğenmedim
20
Üzgün
0
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap