SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da 9 personelin 1’i kadrolu

Trabzon'da 9 personelin 1’i kadrolu

03 Kasım 2021 Çarşamba - 16:20




Trabzon'da okullarda temizlik personeli sorunu sürüyor





Trabzon’da eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından büyük bir temizlik personeli sorunu yaşanmaya başladı. İŞKUR üzerinden Trabzon’da bulunan 650 okula yalnızca 250 temizlik personeli atanması çoğu okul idarecisini zor durumda bıraktı. Ortahisar İlçesinin en kalabalık okullarından biri olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda bulunan 9 temizlik personelinin yalnızca bir tanesinin İŞKUR kadrosun çalıştığı 8 personelin ise okul aile birliği tarafından çalıştırıldığı öğrenildi.

OKUL AİLE BİRLİKLERİ MAAŞLARI ÖDÜYOR  

Pandemi döneminde temizlik kurallarına en fazla dikkat etmesi gereken kurumların başında gelen okullarda idareciler temizliğin iyi yapılması için temizlik personelini finanse etmek zorunda kalıyor. Mehmet Akif Ortaokulu idarecileri ve okul aile birliği öğrencilerin sağlığını öncelik olarak aldıkları için personel sayısını dokuz olarak korumaya devem ettiği öğrenildi. Okul yönetiminin 8 personelin giderlerini karşılamak için okul aile birliğinde toplanan bağışlarla ve öğrencilerden alınan katkı paralarıyla personelin maaşlarını ödemeye çalıştığı öğrenildi.

MESLEK LİSELERİNİN ÜRETTİĞİ MASKELER KULLANILIYOR

Öte yandan Trabzon’daki pek çok okul gibi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun da meslek liselerinin ürettiği maskeleri kullandığı öğrenildi. Mili Eğitimin yalnızca dezenfektan ve temizlik malzemelerini karşıladığı öğrenildi. Velilerin ise çocuklarının sağlıkları için okul aile birliğinin katkı ücreti isteklerine olumsuz bakmadıkları, okul idarecilerinin içinde bulundukları durum karşısında ellerinde gelen desteği vermeye çalıştığı öğrenilirken bu duruma çözüm getirilmesi gerektiğini yoğun olarak talep ettikleri öğrenildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap