SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'a acemi birliği geliyor!

Trabzon'a acemi birliği geliyor!

Karadeniz Özel

21 Mart 2019 Perşembe - 16:50




Sürmene’de 9. deniz üssü için 41 bin metrekarelik alanın tahsisinin Milli Savunma Bakanlığınca yapılmasının ardından bir sürpriz gelişme yaşandı.





Trabzon Sürmene’de yıllarca atıl durumda kalan üzerine binlerce kişinin istihdam edileceğinin sözü verilen Çamburnu Tersanesi bir anda şehrin gündemini değiştirdi.

Çamburnu Tersanesi önce 9. Deniz üssü için Milli Savunma Bakanlığınca tahsis edildi.

Şehir bu durumun mutluluğunu yaşarken bir sürpriz gelişme daha yaşandı.




İstanbul ve Çanakkale’de acemi birliklerin kapatılmasının ardından gözler yeni acemi birliklerin nerede açılacağına çevrilmişti.

Bu noktada devreye giren Trabzon dinamikleri kapatılan acemi birliklerinin Trabzon Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde kurulmasını talep etti.




Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, konuyla ilgili girişimlerin yapıldığını teyit ederek, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile görüştük. Komutanlık, Tersanede faaliyet gösteren özel kurumdan 150 dönüm yer talep etti. Eğer kabul ederseler acemi birliği Trabzon’da kurulacak. Bu de ilçeye ve şehre ticari anlamda nefes, turizm anlamında yeni bir soluk getirecek. Acemi birliği 3 ayda bir değişir ve askerlerin aileleri yemin töreni için gelir. Bunun için konaklama alt yapımızı da güçlendireceğiz” dedi.

Haber: Meryem AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap