SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Valisi Yıldırım'dan Atatürk'ün Trabzon'a geliş yıl dönümü için mesaj

Trabzon Valisi Yıldırım'dan Atatürk'ün Trabzon'a geliş yıl dönümü için mesaj

15 Eylül 2023 Cuma - 11:35




Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a Gelişinin 99. Yıl Dönümü ile ilgili olarak mesaj yayımladı.





Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Trabzon'a gelişinin 99. yılında andı.

Yıldırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

​Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924 yılında gerçekleştirdiği Büyük Yurt Gezisindeki en önemli duraklardan biri olan Trabzon, 99 yıl önce Gazi’nin teşrifleriyle onurlanmıştı. Bugün de bu mutluluğu, gencinden yaşlısına sinesinde gururla taşımaktadır.

15 Eylül 1924’te Gazi Mustafa Kemal’in Trabzon’u ziyaretleri, ülkenin milli şuurunu, birlik ve beraberliğini pekiştirmek, Trabzonlu hemşehrilerimizin Kurtuluş Savaşı mücadelesinde ve Vatan savunmasında gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıkları takdir etmek içindi.. Vatan-Millet sevgisine dair duygular, günümüzde de aynı heyecanla yaşanmaya ve yaşatılmaya devam etmektedir. Şehidimiz Eren Bülbül, bunun en gerçekçi örneğidirler.

​Mustafa Kemal’i ve Trabzon insanını bu coğrafyada bir araya getiren, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin temel amacı; Türkiye’nin bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını yeniden elde etmesi ve millet egemenliğine dayalı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebediyyen yaşaması ideali olmuştur.​

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 99 yıl önce şehrimizi ilk defa teşrif etmelerinin yıl dönümü vesilesiyle aziz hatırasını saygıyla yâd ediyor, tüm Trabzonlu hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap