SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Valiliği'nden tiyatro,sinema,konser kararı

Trabzon Valiliği'nden tiyatro,sinema,konser kararı

30 Haziran 2020 Salı - 12:05




Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerde normalleşme süreci devam ediyor.





Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin faaliyetlerine 1 Temmuz itibariyle başlamasına karar verildi.

Trabzon Valiliği tarafından açıklanan kararda şu ifadelere yer verildi;

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan, valiliğimizinternet sitesinde de yayımlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nin “Covid-19 Kapsamında Sinema, Tiyatro ve Diğer Kültürel Etkinliklerle İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 23/06/2020 tarih ve 432597 sayılı genelgesinde belirlenen önlemlere riayetedilmesi kaydı ile 16.03.2020 tarih ve (2020/6) sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararımız ile faaliyetleri durdurulan “tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezleri”nin İçişleri Bakanlığının 28/06/2020 tarih ve 89780865-153-E.10332 sayılı genelgesi doğrultusunda; 1Temmuz 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerinebaşlayabilmesi kararlaştırılmıştır.

Kaymakamlıklarımızca, tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin faaliyetlerini yukarıda belirtilen kurallara göre sürdürmeleri için; faaliyete başlayacak olan tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin ayda en az iki kere denetlenmesininsağlanmasına,

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi,aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap