SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Üniversitesi Akçaabat’tan taşınacak mı? Zorluoğlu noktayı koydu

Trabzon Üniversitesi Akçaabat’tan taşınacak mı? Zorluoğlu noktayı koydu

08 Haziran 2021 Salı - 17:22




Trabzon Üniversitesinin ana kampüsü Akçaabat’tan taşınıyor mu? O iddialar yanıt buldu.





Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Murat Zorluoğlu, toplantının hemen başında geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 

Mecliste gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Trabzon Üniversitesinin merkezinin Akçaabat Sögütlü’den alınarak başka bir yere taşınacağı iddialarını gündeme taşıdı. 

Güner,  “Trabzon Üniversitesinin yerleşkesinin taşınması ile gündeme geliyor. Bölgenin en gözde yerleşkesine sahip üniversitenin taşınması Akçaabatlılar için kabul edilemez. Planlama aşaması ile ilgili bizim kurumumuza böyle bir talepte bulunuldu mu? Akçaabat halkı ve özellikle Söğütlü Bölgesi esnafı yerleşkenin taşınmaması için kararlı bir duruş sergileyecektir” diye sordu. 

ÜNİVERSİTENİN KURULUŞ KARARNAMESİNDE AKÇAABAT YAZIYOR

Bunun üzerine Başkan Murat Zorluoğlu, bu durumun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, Trabzon Üniversitesinin ana yerleşkesinin taşınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. 

Zorluoğlu, “Rektör hocayla sık sık görüşüyoruz. Akçaabat Kent Konseyi misafirimiz oldu. Onlarla görüş alışverişinde bulunduk. Burada biliyorsunuz Üniversitenin Kuruluş kararnamesinde merkezinin Akçaabat olduğu yazıyor. Üniversitenin Merkezinin, ana kampüsünün Akçaabat’da olması zorunluluk. Burada esasında yanlış anlaşılma var bana göre. Hiç kimse Akçaabat Üniversitesinin merkezinden alalım Trabzon’un başka yerine taşıyalım çabası içinde değil. Burada yapılmak istenen şey şu: Mevcut olan kampüs zaten dolu az yer var. Üniversitenin daha fazla büyümesi için nerelerde yer bulabiliriz, nasıl yeni kampüsler oluşturabiliriz, bu manada arayış var. Komisyonda var bu işi çalışan. Farklı, farklı noktalarda öneri alanlar tespit edildi. Ama her ilçe batıya doğru potansiyeldir. 

YANLIŞ ANLAŞILMA NEREDEN KAYNAKLANDI?

Geçtiğimiz günlerde her halde bu yanlış anlaşılmanın kaynağı şu… Akyazı’da daha önce İpekyolu diye özel üniversiteye verilmiş alan vardı. Burası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Trabzon Üniversitesine tahsis ediliyor. Burası 90 dönüm. Tamamı kullanılabilecek durumda değil. Dolayasıyla buranın kullanılarak, Trabzon Üniversitesinin merkezinin buraya taşınması gibi yaklaşım doğru değildir. Orada alan var, ama şu anda sadece 90 dönüm alan. İhtiyaç duyulursa üniversite tarafından değerlendirilebilir. Bununla ilgili imar konusunda çalışma başlatılmadı. Ama önümüzdeki günlerde o da olabilir. Bu kamuoyunu endişelendiren bir takım gerçek olmayan veya tam gerçek olmayan dedikodular bence çok fazla dikkate alınmamalı. Trabzon Üniversitesinin merkezi Akçaabat, ana kampüsü Akçaabattadır. İhtiyaç duyulduğunda bu üniversite daha büyüyecektir.  Üniversitenin ihtiyaç duyulacağı alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Herkes müsterih olsun, oldu bittiyse biz müsade etmeyiz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap