SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’un kurtuluşunun 103. Yılı törenle kutlandı

Trabzon’un kurtuluşunun 103. Yılı törenle kutlandı

24 Şubat 2021 Çarşamba - 11:02




Trabzon’un 1918’de düşman işgalinden kurtuluşunun 103 yıl dönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Trabzon Meydan Parkında, Trabzon Protokolünün Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.





Trabzon’un 1918’de düşman işgalinden kurtuluşunun 103 yıl dönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Trabzon Meydan Parkında, Trabzon Protokolünün Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Meydan Parkında ki tören de daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.

Tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “24 Şubat Anadolu’nun top akün kurtuluşuna giden yolun önemli kilometre taşlarından birinin adıdır.

KAHRAMANLIĞI TARİHE ARMAĞAN ETTİĞİ GÜNDÜR

24 Şubat Trabzonluların, Milli Mücadele tarihimizde çok önemli kahramanlığı tarihe armağan ettiği gündür.

Kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte silah arkadaşlarını ve Trabzon’un işgalden kurtuluşunun büyük kahramanlarını, tüm istiklal sevdalılarını vadediyorum.

Biz milet olarak tarih boyunca istiklal ve hürriyetini korumak için nice çetin imtihanlardan geçmiş milletiz.

Kurtuluşun savaşınını başlatılması ve zaferle sonuçlandırılmasında Trabzon ve Trabzon halkı üzerine düşeni yerine getirmiştir.

Kurtuluş mücadelesi yıllarında gerek kurulan milis kuvvetleri, çıkarılan yayınlarla bölgemizin kalbi adeta şehrimizde, Trabzon’da atıyordu.

Vatanı bayrağı ve istiklali uğruna canını feda eden Trabzonlular, tüm dünyaya bir kez daha Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu göstermiştir” dedi.

KORONAVİRÜS PANDEMİSİNİN GÖLGESİNDE

Bu yıl ki kurtuluş etkinliklerine Koronavirüs pandemisinin gölgesinde geçtiğine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Bu yıl ki kurtuluş etkinlikleri maalesef uzunca bir süredir mücadele ettiğimiz pandemi salgını gölgesinde geçiyor. O nedenle çok büyük aktiviteler, Trabzon’un bu önemli gününe yakışır yoğunlukta faaliyetler gerçekleştiremiyoruz. Bu sene sadece 24 Şubat Kurtuluş Günü vesilesiyle geçen hafta sonu düzenlediğimiz yarı maraton faaliyetimiz öne çıktı. Ona da Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda sporcunun katılımıyla önemli bir aktiviteyi 41. kez gerçekleştirdik.

Ama inanıyorum ki bu pandemi sürecinin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Gerçi Trabzon’umuzda biraz sıkıntılar var. Buradan da bütün vatandaşlarımızı herkesi daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Ama önümüzdeki yıl inşallah bu meydan kadınlarımıza gençlerimizle, yaşlılarımızla, vatandaşlarımızla hınca hınç dolacak. 24 Şubat’ı kutlayacağız” diye konuştu.

'CANIM ŞEHRİM TRABZON' DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Program, “Canım Şehrim Trabzon” konulu İlkokullar arası resim ve Ortaokullar arası Şiir Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Yarışmalarda birinci olan, Eliz Yücesoy ve Elif Berra Taş’a, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,İkinci olan Öykü Ayya Değirmenci ve Aylin Yazıcı’ya, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canbolat,Üçüncü olan Nurcan Kazancı ve Sahra Mina Gör’e de ödüllerini Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu verdi.

Resim
Resim




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap