SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’un kurtuluş günü törenle kutlandı

Trabzon’un kurtuluş günü törenle kutlandı

24 Şubat 2022 Perşembe - 08:59




Trabzon’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıl Dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Meydan Parkında başlayan etkinlikler ardından Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde devam etti.





Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılı nedeniyle bugün Trabzon’da törenler düzenlendi.

Meydan Parkında yapılan etkinlikler ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından ise Atatürk Heykeline, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Garnizon Komutanı Personel Albay Erdem Canbolat ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu çelenk koydu. 



Meydan Parkındaki törene Vali Ustaoğlu, Başkan Zorluoğlu ve Garnizon Komutanı Canpolat’ın yanı sıra, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile askeri erkan, öğrenciler ve gaziler katıldı. 

Burada ki törenin ardından protokol Hamizade İhsanbey Kültür Merkezinde 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Programına katıldı. 

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program ardından protokol konuşmaları ile devam etti. 

Programda ilk olarak konuşan Başkan Zoruloğlu,  Kurtuluş savaşında yurdu müdafaada kulanılan silahların Trabzon yolundan gittiğine dikkat çekerek,  “Trabzon halkı kurtuluş yıllarından fedakarca tarihi rolü üstlenmiş. 104 yıl önce bugün Türkiye’nin geleceğinde yiğitçe hatırlanan sayfa açmıştır. Trabzon alayı İstiklal Harbimizin en Çetin savaşlarda kahramanlıklarla temayüz etmiştir. 

2023’ÜN SONUNA KADAR ÇÖMLEKÇİ TAMAMLANIYOR

Bu millet büyük mücadeleler vererek bu günlere gelmiştir. Bu salonda Kurtuluş Ruhu, Malazgirt, Sakarya, Çanakkale ve Dumlupınar ruhudur. 

Bu ruh, 19 Mayıs ruhudur, bu ruh 15 Temmuz ruhudur. Bu birliktelik ruhu, yurdun her zerresini yüzyıllarca kuşatmış, inanıyorum ki sonsuza kadar kuşatacaktır” dedi. 

Bu süreçte Trabzon Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından da bahseden Başkan Zoruloğlu, “Kadim şehrimize Trabzon’u kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Trabzon tarihinde yerel yönetim hizmetleri bakımında bu kadar çok projenin vücut bulduğu başka belediyecilik dönemi bulmak zordur. 

Ganita’dan Beşirli’ye Akçaabat’a yep yeni sahil düzenlemesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yalıncak bitti, çok da beğenildi. Ganita, bu yıl tamamlandığında Trabzon’a yeni sahil kazandırmış oluyoruz. 

2023’ün sonuna kadar Çömlekçi’de kentsel dönüşümü bütünüyle tamamlanmış yep yeni mahalleyi şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz. 


OTOGAR, 2023 YAZINDA BİTECEK

Şehrimize yakışan yep yeni bir otogar Maçka yolunda yeni yerinde yükseliyor. 

2023 yılının yaz aylarına kadar tamamladığımızda şehrimize yakışan, estetik güzelilği ile o bölgeye ayrı değer katacak,o bölgenin dönüşüm için start verdiğimiz önemli bir projeyi şehrimize kavuşturmuş oluyoruz. 

Dolmuş dönüşümü büyük oranda tamamlandı. 

Kırsal ve Kentsel alanlarda yoğun içme suyu kanalizasyon devam ediyor. Şehrimiz Türkiye’nin en gelişmiş teknoloji bakımından katı atık bertaraf tesisini kazanmış oldu. 

Merkezde alt yapı çalışması devam etmekte. 

Ortahisar’ın mahallelerinin içme suyu alt yapısını yeniliyoruz. Şu ana kadar 200 km’yi aşkın içme suyu hattı yenilendi. 

MARAŞ CADDESİ KAPANIYOR

Maraş Caddesinin 400 metrelik kısmı da önümüzdeki hafta içinde kapatıyoruz. Orada da çok güzel projemiz var. Hedefimiz Haziran 15’e kadar kapattığımız kısmı yenilemek ve bütünüyle yayaların hizmetine açmak” dedi. 

Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından ise 80. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul  öğrencileri tarafından hazırlanan ve Trabzon’un Kurtuluş savaşı yıllarına ait tarihi videolarının gösterildiği bir video gösterildi.





Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap