SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon turuncu uyarıya geçti! Daha şiddetli yağmur geliyor

Trabzon turuncu uyarıya geçti! Daha şiddetli yağmur geliyor

21 Haziran 2019 Cuma - 10:37




Meteoroloji Trabzon için verdiği sarı uyarıyı turuncu’ya yükseltti.





Trabzon’da son günlerde meydana gelen aşırı yağmurlar ve sel taşkınları hayatı olumsuz etkiliyor. Meteorolojiden Doğu Karadeniz için SARI uyarı yapılmış ve vatandaşların dikkatli olması istenmişti. Uyarının ardından dün gece saatlerinde meydana gelen şiddetli yağı bir çok yerde su baskınlarına neden oldu.

Haber61.net'in haberine göre bugün ise Trabzon ve Doğu Karadeniz için bir uyarı daha yapıldı. Meteoroloji SARI olan uyarı derecesi TURUNCU’ya yükseltilerek daha şidddetli yağmurların beklendiği belirtildi.

UYARILAR NE ANLAMA GELİYOR?

YEŞİL

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.


TURUNCU

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI

Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap