SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon-Tiflis uçak seferleri başlayacak! İşte tek şart!

Trabzon-Tiflis uçak seferleri başlayacak! İşte tek şart!

23 Ocak 2024 Salı - 10:54




TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve İl Sağlık Müdürü Hakan Usta açıklamalarda bulundu.





TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'daki sağlık turizmi çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Tiflis'ten Trabzon'u uçuşlar için çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederken, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise Rusya ve Ukrayna'dan da uçuşlar arzuladıklarını belirtti.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi'nin açıklamaları şu şekilde;

ÇELEBİ: "TİFLİS'TEN DE UÇAK SEFERLERİNİ BAŞLATACAĞIZ"

TTSO olarak hedeflerimizden bir tanesi turizme alternatif farklı turizm konuları. İnsanları bölgemize çekebilme konusunda ne yapabiliriz diye konuştuk. Yavaş yavaş bu sektörü bölgemize tanıtıp, buradaki potansiyeli tanıtıp sağlık sorunu yaşayan hastalarımızı bölgemize çekmeye çalıştık.


Yoğun ilgimizi sağlık turizmine yönlendirdik. 3 aylık yaz sezonu haricinde otellerimizin ve boş konaklama yerlerimizin olması büyük olay. Bu bölgedeki insanları buraya alışveriş yapmak için getirmenin çalışmalarını yapmaya çalışıyoruz. Yoğunluk git gide artıyor. THY'nin de çalışmaları var. Tiflis'ten de uçak seferlerini başlatacağız. Koltuk garantisi isteniyor.

elebi.webp

ÇELEBİ: "RUSYA'DAN GEMİ KONUSUNDA YATIRIMCI ARIYORUZ"

Trabzon'u tamamen turizm ve sağlık turizmi konusunda geliştirmeyi hedefliyoruz. Otellerimiz ve işletmelerimizin daha uygun olması konusunda destek vereceğiz. Fiyatların biraz daha aşağı çekilmesini sağlayacağız. Sağlık il müdürümüz bize her zaman destek veriyor.

Rusya'dan buraya bir yatırımcı arıyoruz gemi konusunda. Turizm olmazsa olmazımız, her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Uçak firmalarıyla konuştuk, fiyatlar hakkında bilgi aldık. Uçak fiyatlarını düşürmek istiyoruz. Önce güven sağlamamız lazım. Sağlıkta daha çok güven öne çıkıyor.


ÇELEBİ: "HAVALİMANINDA GENİŞLEME İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"

Trabzon'da yeni bir havaalanına başlanacak doğrudur. Trabzon Havalimanı'nda rahatlık olması için giriş çıkış yerlerinin genişlemesi için çalışmalar yapılıyor. Trabzon Havalimanı'nı kapatmak kolay değil. Yeni havalimanının yapılması çok kolay değil. Rize Havalimanı'ndan daha büyük olacak. Alan rahatlatmak adına çalışmalar devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

HAKAN USTA: "TRABZON'UN KAZANMASI İÇİN EYLEMLER ORTAYA KOYUYORUZ"

Sağlık turizmi Trabzon'da ivme kazanıyor. Bu organizasyonun içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda teşekkür ediyorum.

Azerbaycan'da ve diğer ülkelerde görüyoruz ki bütünsel yaklaşımlar daha rağbet görüyor. Bu birliği oluşturan sayın Erkut Çelebi'ye teşekkür ediyorum. Ticaret odası önderliğinde bir bütünlük olunca dikkat çekiyor. Bakü'de bunu gördük. Ülkemiz kazanırken ilimizin de kazanması için işlemler ve eylemler ortaya koyuyoruz.


elebi-1.webp

HAKAN USTA: "UKRAYNA VE RUSYA SEFERLERİNİ ARZULUYORUZ"

Erişebilirliği sağladığımız her yerde her şey kolaylaşıyor. Trabzon'un çekim alanı büyük. Batum olsun başka yerler olsun. Hızlıca gelinebilecek yerler. Oradaki insanların sağlık yatırımlarına da daha kolay erişebilmesine olanak sağlamış oluyoruz. Ciddi lokasyonlar oluşuyor.

Almanya'daki uçuşlar olsun. Ukrayna, Rusya seferlerini arzuluyoruz. Bu şekilde turizm canlanacaktır. Bakü Azerbaycan olsun, oralara hizmeti verebilen bir iliz. Bu mücadelede hep birlikte hizmet mücadelesindeyiz. Umudum fazla. Birçok lokasyonda kazanımları yukarılara çekmiş olacağız.

Gelen turistin sağlık hizmeti alması sonucunda da kamu devreye giriyor. Özellikle bizi 12 aylık süreçlere taşıyacak olan eğitim ile ilgili bir açılımın orada olduğunu gözlemledik. Yurt dışı öğrenci sayılarından daha fazla yararlanarak bu konuda da gelişeceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap