SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Usta Karadeniz’e konuştu: ''Yapacak çok işimiz var''

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Usta Karadeniz’e konuştu: ''Yapacak çok işimiz var''

22 Ocak 2022 Cumartesi - 12:47




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Usta: “Görev süremiz olan 4 yıl içerisinde odamızın kapılarını hep üyelerimize açık tuttuk. Omuza çalıştık… İşimiz bitmedi, yapacak çok işimiz var.”





Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, 30 Ocak’ta gerçekleşecek olan Genel Kurul öncesi Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret etti, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri 4 yıl süre içerisinde oda üyelerine en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıkların ifade eden Başkan Usta, “Odamıza gelen üyelerimizin çayını, yemeğini dahi söyleyip işlerini halledip o şekilde uğurladık. Üyelerimizi iyi ağırlamayı temel ilkemiz olarak belirlemiştik ve 4 yıl içerisinde bunu hayata geçirdik. Tabii bizden önce 12 yıl boyunca odanın kapıları üyelere açılmamıştı, kapının önünde korumalar beklerdi, şifreli kapılar olurdu. Biz bunu tamamen ortadan kaldırdık. Çünkü şunu diyoruz; o oda benim babamın malı değil, o oda esnafın malıdır… Bizim dönemimizde oy verdi/vermedi diye ayrıştırılmadan tüm üyelerimizin işleri yapılmıştır. Göreve geldiğimiz dönem tüm durak başkanlarıyla yaptığımız ilk toplantıda, üzerine basa basa ifade ettiğim konu şuydu, “Geçmişi kapattık, önümüze bakıyoruz…” kim odamız için bize bir adım atarsa bizde ona on adım attık, o samimiyeti gösterdik” dedi. İşte Usta’nın o açıklamaları:

Görev süreniz boyunca şoför esnafını oda olarak, her platformda temsil edebildiniz mi?

Göreve geldiğimiz dönem tüm durak başkanlarıyla yaptığımız ilk toplantıda, üzerine basa basa ifade ettiğim konu şuydu, “Geçmişi kapattık, önümüze bakıyoruz…” kim odamız için bize bir adım atarsa bizde ona on adım attık, o samimiyeti gösterdik. Vali’mizden Emniyet Müdürümüze… Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’ndan Ortahisar Belediyesi’ne… Tüm resmi kurumlara şoför esnafının derdini anlattık, çare aradık. Hiçbir kapı bizlere kapanmadı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Ulaştırma, Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve milletvekillerimiz ile istişare halindeyiz. Sonuçta biz bir şey istersek şoför esnafı adına isteriz… İstedik de. Özellikle Murat beyden istediğimiz her talebi yerine getirdik.

“Yapacak çok işimiz var, yola devam…” diyorsunuz. 4 yıl önce vaat ettiklerinizi gerçekleştirebildiniz mi?

Biz odamızı borç yüküyle devraldık… Odanın kasasında 1 kuruş parası dahi yoktu. Bu 4 yıllık süre içerisinde geçmiş dönemden gelen borçları ödedik hem de söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Tabii bunlar neydi? Özellikle 21 tane proje sözü vermiştik. Bunlardan 11 adetini hayata geçirdik. Çekicimiz yoktu, odanın çekicisini aldık 7 gün 24 saat esnafa hizmet vermekte. Avukatımız yoktu avukatla anlaşma sağladık, kontrol aracı aldık, devreye soktuk. Her ramazan da üyelere kumanya dağıttık. Pandemi döneminde yine üyelerimizi kolonya, dezenfektan gibi araç ve gereçlerle destekledik. Buna benzer 11 projemizi hayata geçirdik. Bu projelerimizin içinde en önemlisi 21’inci projeydi. O da “Paran yoksa evrak yok, oy vermediysen hizmet yok” anlayışına son vermekti. O bir manevi projeydi ancak şoför esnafının buna ihtiyacı vardı. Hayata geçirdik. Eski oda başkanı bu kapıyı üyelere hiç açmadı… Üyelerimizde 12 senenin birikmişi vardı, hepsini dinledik. İnşallah devam projelerimizi de yeni dönemde hayata geçireceğiz.

Son olarak şoför esnafına bir mesajınız var mı?

4 yıl sonunda artık genel kurula gidiyoruz… 30 Ocak Pazar günü üyelerimizle birlikte olacağımız genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Ben bütün üyelerimizi saat 10.00 genel kurulumuza bekliyorum. Destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap