SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Şehir Hastanesi açıldıktan sonra, merkezde tek hastane hizmet verecek!

Trabzon Şehir Hastanesi açıldıktan sonra, merkezde tek hastane hizmet verecek!

24 Kasım 2021 Çarşamba - 13:16




Trabzon Şehir Plancıları Odasınını mahkemeye başvurduğu, Akyazı’da yapımı devam eden Şehir Hastanesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 
Trabzonspor’un stadı Medical Park’ın hemen yanında yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında toplamda 4 bin 416 fare kazık kullacağı bunun ise bin 200 kadarının yerine çakıldığı belirtildi. Şehir Hastanesi açıldıktan sonra Trabzon şehir merkezinde hizmet verecek tek hastane olarak Fatih Devlet Hastanesinin kalacağı, Ahi Evren Hastanesi, Kemik Hastanesi ve N





Trabzon’da Akyazı’da hayata geçmeye hazırlanan Şehir Hastanesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Trabzon Şehir Plancılar Odasının, İdari Mahkemeye başvurduğu inşaatta fare kazık çakma çalışmalarında büyük aşama kaydedildi. Alınan bilgiye göre inşaatta toplamda 4 bin 416 fare kazık çakılacağı bunların şu ana kadar bin 200 adedinin yerine çakıldığı belirtildi. Fore kazıkların geri kalanının 2022’nin Şubat ayına kadar çakılması hedeflenirken inşaatın betonarme kısmının ise aynı yılın Temmuz veya Ağustos ayında bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. 

Toplamda 900 yataklı yapılacak hastanenin kapasite dağılımının ise şu şekilde olacağı belirtildi: 2006 yatak genel, 146 yatak kadın doğum, 161 yatak onkoloji, 151 yatak KVC, 33 adet ameliyathane, 171 yatak erişkin yoğun bakım ve 65 yatak da yenidoğan yoğun bakım ünitesi… 

Hastanenin inşaatıyla ilgili İHA’ya konuşan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon’da yapılan hastane ile diğer hastaneler arasındaki farkı da açıkladı.

Trabzon Şehir Hastanesinin yap - işlet - devret modeliyle değil, devlet imkanlarıyla yapıldığını belirterek, ““Özellikle fore kazık çakma işlemi yakın zamanda tamamlanarak izolatörlerin montajı şeklinde çalışmalar devam edilecek. Yaklaşık 6-7 ay sonrasında ise betonarmesi bitmiş görüntüsüyle karşılaşacağız. Yaklaşık 2023 yılı içerisinde de biteceğini umut ediyoruz. Beklentimiz o şekilde, görüntü de o şekilde. Şehir hastaneleri şehir için büyük bir enerji ortaya koyuyor. Sağlık anlamında bir çok hizmetin bir araya gelmesini ve hizmetin daha kolay erişilebilir olmasını sağlıyor. Biz de bundan istifade etmeye gayret edeceğiz” dedi. 

3 HASTANENİN HİZMETLERİ, ŞEHİR HASTANESİNE TAŞINACAK

Şehir Hastanesinin açılmasının ardından şehir merkezinde bulunan Kemik Hastanesi, Ahi Evren Hastanesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Numune Kampüsündeki hizmetlerin burada birleştirileceğini kaydeden Usta, “Özellikle şehir hastanesi adı altında olduğu için bu birleşmeden yola çıkarak Kemik Hastanesini, Ahi Evren Hastanemizi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin özellikle Numune kampüsündeki hizmetlerini buraya toplayarak birleşik bir hizmeti ortaya koymaya gayret edeceğiz. Bunlarla birlikte insanların herhangi bir rahatsızlığında hastaneler arası dolaşmasının önüne geçmiş olacağız şu anda planlamamız bu yönde” dedi.




“Bizim tek farkımız, yap işlet devret değil, devlet imkânlarıyla yapılıyor olması”

Usta, Trabzon’daki şehir hastanesinin diğerlerinden farkının yap işlet devret değil, devlet imkânlarıyla yapılıyor olması olduğunu belirterek “Hastanemiz 900 yatak kapasiteli ancak, gerektiğinde artırabilir şekilde planladık. Aynı zamanda 240 civarında yoğun bakım yatağımızda bulunacak. Şu anki durumdan yaklaşık yüzde 40 daha fazla olacak şekle ilimizi taşımış olacağız şehir hastanesiyle birlikte. Türkiye genelinde şehir hastanelerinin yapılanlarının hepsi aynı. Bizim tek farkımız yap işlet devret değil, devlet imkânlarıyla yapılıyor. İşletmesini yine biz yapacağız dolayısıyla bir farklılığımız bu olacak” diye konuştu.


 

Hastanenin ulaşım konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Usta, “Hem firma bazlı hem diğer kamu kurumlarıyla bağlantılı sayın valimizin önderliğinde çalışmalarımızı yürütüyoruz, istişare toplantıları yapıyoruz. Oradan yola çıkarak belli projeler geliştirdik. Gelişen projeleri ilgili kurumlar özellikle Kara Yolları başta olmak üzere üzerlerine düşen görevi yerine getirecekler o zaman da ulaşımla alakalı sorunumuz kalmayacak. Binamızın her bir yanından yollar planlanmış durumda dolayısıyla gelecekte kaygı olarak karşımıza çıkan sorunları da yaşamayacağız. Bina içerisinde sosyal alanlar olacak çevresiyle ilgili düşüncelerimiz var. Etrafında belediyeye devredilmesi planlanan araziler var. Belediyemiz le iletişim içerisinde olarak oralarda sosyal alanlar otel, ticari alanlar, cami yapılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap