SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon onu bekliyor: Demiryolu masalı!

Trabzon onu bekliyor: Demiryolu masalı!

Karadeniz Özel

27 Mayıs 2019 Pazartesi - 10:18




Atatürk’ün “Trabzon’umuzu az zamanda dahile demiryolu birleştirmek, nuhbei amalimdir” sözleriyle vasiyet ettiği demiryolu için Trabzon’un adını seçime malzeme edenlerin 16 yıldır verdikler sözler kandırmacadan öteye geçemedi





LAFTA KALDI

Türkiye siyasetinde adı her zaman en önde geçen Trabzon’un 100 yıldır beklediği demiryolunda Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yaklaşılmasına rağmen halen gereken adımlar halen atılmadı. AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Trabzonlulara her seçim döneminde vaat edilen demiryolu bir kandırmacadan öteye geçemedi.

SEÇİM MALZEMESİ




Siyaset sahnelerinde adı istismar sürekli istismar malzemesi haline getirilen Trabzon, 16 yılda fındıkta, şike meselesinde, doğa ve çevre meselelerinde yok sayıldığı gibi yatırımlarda da geri bırakılarak sahipsiz bir kent haline getirildi. Ne Trabzon-Sarp-Batum demiryolu hattında ne de Erzincan-Trabzon demiryolu hattında somut adımlar atılmadı.

ULU ÖNDER ATATÜRK NE DEMİŞTİ?




Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında Trabzon’u ziyaretinde “Trabzon’umuzu az zamanda dahile demiryolu birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek, nuhbei amalimdir” sözlerini sarfetmişti.

NE ZAMAN NE DEMİŞTİLER?

Başbakan Erdoğan:




(31 Mayıs 2011) - Burada en önemli adımlardan bir tanesi hızlı tren, Ankara'dan Sivas'a, oradan Erzincan'a geliyor, inşallah bir sonraki aşamada hızlı treni Trabzon'a getiriyoruz.

Süleyman Soylu:




(26 Mayıs 2015) - Hızlı tren şuanda Sivas'a ulaşmış durumda. Trabzon'a gelecek olan demiryolu buradan başlayacak. Demiryolu güzergahı Sivas'tan Erzincan'a, Erzincan üzerinden Kelkit'e ve buradan Trabzon'a olacak. Trabzon'dan da Giresun, Ordu ve Samsun'a ulaşacak.

Bu projeyi öncelikle Hükümet programına alacağız. Programa alınmasıyla birlikte proje kısa sürede hayata geçecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu:




(19 Ekim 2015) - Trabzon’u ve Gümüşhane’yi Ulusal Demiryolu ağına bağlıyoruz. Erzincan, Gümüşhane, Trabzon arasında Hızlı tren yapacağız.

(5 Mart 2016) - Önümüzdeki dönemde Mersin Limanı ile Bender Abbas Limanı arasında, Trabzon Limanı ile Bender Abbas Limanı arasında, Türkiye'deki hızlı tren koridoruyla, İran'da Tahran'dan Tebriz'e doğru ilerlemesi planlanan hızlı tren koridoru arasında irtibatlarımızı güçlendireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım:

(6 Kasım 2016) - Şimdi Erzincan’ı Trabzon’a bağlayacağız. Erzincan’ı da Elazığ’a bağlayacağız. Trabzon’dan Batum’a da demiryolunu bağlayarak oradan da Orta Asya’ya bağlanacağız.

(11 Kasım 2016) -  Erzincan-Trabzon demiryolu Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Şimdi Trabzon-Erzincan demiryolunu da 2023’e kadar biz yapacağız.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu:

(7 Kasım 2016) - Başbakan’ımızın bugüne kadar siyasî amaçlı, boş bir konuşma yaptığını hiç görmedik. Tamamen yatırıma dönük programlar doğrultusunda gerçekçi çalışmalar yaptığını biliyoruz. Biz onun Binali Yıldırım olarak ağzından çıkan her şeyin samimî, gerçekçi, uygulanabilir olduğuna inanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

(13 Haziran 2018) - Hızlı tren olur da Trabzon'dan mahrum bırakır mıyız? Erzincan-Trabzon arasında yüksek hızlı tren planlıyoruz.

(02 Mart 2019) - Trabzon Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek hızlı tren ağına ekleyeceğiz. Hızlı tren hattının etüt çalışmaları devam ediyor.

Haber: Fatih SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap