SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon KTÜ'de simit ve boş bardakla protesto! "KTÜ ne hallere düşmüş"

Trabzon KTÜ'de simit ve boş bardakla protesto! "KTÜ ne hallere düşmüş"

25 Şubat 2021 Perşembe - 13:21




Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi önünde bugün “3 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi müzakereleri” ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.





Çavuş, “Trabzon nüfusu, yözölçümü bakımından küçük bir il olsa da etkinliği ve özgül ağırlığı bakımından siyasette ve bürokraside önde bir ilimizdir. Sorun varsa çözüm de vardır. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye’de cumhuriyet döneminde kurulan 4. üniversite olmuştur. Kamu hizmetinde önemli görevler üstlenmiştir. KTÜ’ye bağlı Farabi Hastanesi ve diş hekimliği fakültesi Trabzon’da ileri hastanedir. Sağlıkta bayraktarlık yapmaktadır, amiral gemisi gib önde gitmektedir” dedi. 

AYNI MARKETTEN, AYNI FIRINDAN ALIŞVERİŞ...

Çavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hasta yoğunluğu araç kuyruklarından bellidir. Otoparklarda yer yoktur. Maalesef yürütmekte olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi müzakeresi sürecinde gördük ki her şey yolunda değildir. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı taşımıyor. Çivi çıkmış, nal düşmüştür. bu saydığımız iş yerlerinde çalışanların işçisi, memuru, öğretim üyesi, aynı marketten, aynı fırından alışveriş yapmaktadır. Çalışanlar arasında ekonomik ayrımcılık vardır. Aynı işi yapan, aynı okul mezunu iki kişiden biri 6 bin lira civarında alırken, 2 Nisan 2018 tarihinde kadroya geçen Sendikamızın üyesi bekar bir işçi arkadaşımız, asgari ücrete mahkum ediliyorsa işte burada bir sorun vardır. Bir iş yerinde 20 yıldan beri kesintisiz çalışan bir kişi asgari ücretle çalışıyorsa burada adalet yok, iş barışı yok, yüzler gülmüyor ve mutsuzluk var demektir” dedi. 

90 GÜNLÜK KANUNİ SÜRE DOLDU

KTÜ Farabi Hastanesi ve diş hekimliği iş yerlerinde çalışan bin 100 civarında işçiyi kapayacak Toplu İş Sözleşme müzakeresinin 90 günlük kanuni süreyi doldurduğuna dikkat çeken Çavuş, “Toplu iş sözleşmesi müzakeresinde bize verilen teklif Asgari ücret x % 2 olmuştur. Bu teklif kabil edilebilirlikten uzak, onur kırıcı bir tekliftir. Sırf uzlaşı olsun diye konu, şehrimizde arabulucu yapabilecek milletin vekillerine, STK başkanlarına, sayın İçişleri Bakanımıza bazı eski vekillere ve siyasilere bildirilmiştir. Bu çalışmalar sonrasında sayın Rektörümüz başkanlığında yaptığımız toplantıda yüzde 2 oranının yüzde 4 kamu çerçeve TİS, yılda 5 + 5 ikramiye 10 + 10’a çıkarılmıştır. Sosyal hizmet zammı her ay 150 lira olarak bize teklif edilmiş, verilen rakam brüt olup maaşlarda çok küçük bir yükselme yapmıştır. Bu teklifin iyileştirilmesi için diyalog yolunda devam ettik. 
Farabi Hastanesi Başhekimi sn Celal Tekinbaş, ile konuştuk. Bir dokunuş yapmalarını kendisinden istedik.



KTÜ NE HALLERE DÜŞMÜŞ

Başhekimimiz bu toplu iş sözleşmesinin burada imzalanmasını istemiş, konuyu görüşü bizlere döneceğini söylemiştir. Konuyu rektör hocayla görüştükten sonra çağrı üzerine bir araya geldik. 5 gün ikramiye daha verebileceklerini, bunun son nokta olduğunu beyan ettiler. Verilen rakamları üyelerimizle paylaştık. Sistem üzerinde oylama yaptık. Oymananı sonucunda Yüksek Hakem Kuruluna gitmeden imzalanması çıkmıştır. 15 Şubat saat 13:30 yapacağımız basın açıklamamızı mutabakat sağlanıldığı üzere iptal ettik. 
Şifahi olarak konuşup anlaştığımız konuları yazıp imzalayalım dediğimizde komisyon üyeleri bu konuşulanlardan haberdar olmadıklarını, dolayasıyla imzalayamayacaklarını söylediler. Bizim gurur duyduğumuz, iftihar ettiğimiz KTÜ ne hallere düşmüş. Bugün konuşulan yarın unutuyorsa vay halimize, KTÜ’ye ne yapmak lazım format mı atmak lazım. Bugün KTÜ burada tartışılıyorsa idarecilerin inisiyatif almamasıdandır” dedi. 

BİZ SADAKA İSTEMİYORUZ

“Biz sadaka istemiyoruz” diyen Çavuş, “İnsanca yaşamak için hak ettiğimiz ücreti istiyoruz. bu iş yerinde aynı işi yapan, aynı okulu bitiren, aynı yoğun bakımda ki mesai arkadaşımızın ücretini istiyoruz. Biz KTÜ rektörlüğünde çalışan işçi arkadaşımızın aldı ücreti istiyoruz” dedi. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap