SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Halk Tiyatrosu prömiyer yapacak

Trabzon Halk Tiyatrosu prömiyer yapacak

10 Ekim 2019 Perşembe - 18:25




Sergilediği oyunlarla izleyicilerin takdirini kazanan Trabzon Halk Tiyatrosu’nun yeni sezon oyunu ‘Açık Denizde’ 28 Ekim’de Hüseyin Kazaz’da sergilenecek.





Karadeniz Gazete // Fatih Saygın Her yıl çıkardığı oyunlarla seyircilerin takdirini kazanan Trabzon Halk Tiyatrosu bu sezon Slawomir Mrozek'in yazdığı Açık Denizde adlı oyunu sergileyecek. Prömiyeri 28 Ekim’de yapılacak oyunun yönetmenliğini Cemre Can Avcı üstlenirken reji asistanlığında Gülşah Kabataş yapacak. Merakla beklenen oyunun oyuncu kadrosunda ise Fatih Kel, Gülsüm Toprak, Ömürcan Bozali, Rabia Bektaş, Aleyna Keskin ve Damla Karslı yer alıyor.

SİSTEM ELEŞTİRİSİ VAR

Oyunun absürd komedi tarzında olduğunu kaydeden yönetmen Avcı, “Biz biraz gerilim ve trajik öğeler de ekledik. Şimdi ki haliyle trajikomiğe döndü biraz daha. Geleneksel Anadolu tiyatrosundan da öğeler ekledik oyuna. Açık Denizde’de sistem eleştirisi yapılarak zayıfın yanında yer almayıp güçlünün yanında olmanın zamanla kendisinin ezilip yok olacağını anlatıyor” dedi.






TURNE HEDEFİNDEYİZ




28 Ekim’de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde yapılacak olan prömiyere bütün tiyatroseverleri beklediğini ifade eden Avcı, “Prömiyerin ardından 4 Kasım ve 11 Kasım’da Hüseyin Kazaz KM’de tekrar sahne alacağız. Trabzon’un ilçelerinde ve bölge illerinde turne yapmak hedefindeyiz. Trabzon Halk Tiyatrosu’nun köklü bir geçmişi var. Trabzon Halkevi’nin 1940’lı yıllardan itibaren Trabzon’da üstlendiği sanat misyonunu sürdürmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap