SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da Vatandaş ve Jandarma arasında 65 yaş gerginliği

Trabzon’da Vatandaş ve Jandarma arasında 65 yaş gerginliği

31 Mart 2020 Salı - 19:22




Trabzon’da 65 yaş üstü vatandaşa ceza kesmek isteyen Jandarma ekipleri ile vatandaş arasında gerginlik yaşandı.





Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bugün öğle saatlerinde 65 yaş üstü vatandaşa sokağa çıktığı için ceza kesmek isteyen vatandaşın yakınları ile jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Olay bugün Akçaabat ilçesinde bulunan Kavaklı Mahallesi’ndeki konutlarda yaşandı. Evinin önüne çıkan 71 yaşındaki Mehmet Aslan’dan jandarma ekipleri kimliğini istedi. Nedeninin sorulmasının ardından ise ceza kesileceği cevabı alındı. Olaya müdahale eden oğlu ise “Ekiplerden sadece uyarmasını istedik ama ceza kesmekte ısrar ettiler” ifadesini kullandı. Jandarma ekibi ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik karakolda son buldu.

Olayı anlatan Mehmet Aslan “Evimin önündeydim. Oğluma bir şeyler söylemek için kapımın önüne çıktım. Jandarma ekipleri geldi ve kimliğimi istedi. Ceza yazacaklarını söylediler. Oğlum olaya müdahale edince Kollarını arkasına çevirip araca sokmaya, kelepçe takmaya çalıştılar. Daha sonra beni karakola çağırdılar. Evimin önüne çıktığım için bana ceza kesemeye kalkanlar, beni 500 metre ötedeki karakola yaya olarak çağırdılar. “ dedi. Kurallara uyduğunu ve evden çıkmadığını belirten Mehmet Aslan “ 100-200 metre öteye gitse, bunu defalarca yapmasam neyse. Eşofmanlarımla evimin önündeydim. Karakola gittim sonuçta ve bana 392 TL para cezası kestiler” ifadelerini kullandı.

Yaşananları anlatan Mehmet Aslan’ın oğlu Emrah Aslan “Saat 12 civarı evden çıkış yaptım. 35 yaşındayım. Babam da evimizin önünde bana doğru yürüyordu. O esnada jandarma ekipleri geldi. Babamı çağırdılar ve kimliğini ver dediler. Ben de “Neden kimlik istiyorsunuz dedim. İhbar olduğunu söyleyip “Amcaya ceza yazacağız” dediler. “Evinin önünde bu adam, bana bir şey demeye geldi, ceza yazmasanız şimdilik uyarsanız olmaz mı?” dedim.

Bu sefer benden de kimliğimi istediler. Ben de onlara “Ben ne yaptım ki?” dedim. Kimliğimi vermiyorum deyince bana fiziki müdahalelere başladı. Neticesinde görüntülerdeki olaylar yaşandı” dedi.


Jandarma bizim canımız ciğerimiz ama jandarmanın bize uyguladığı şiddet hoş olmadı diyen Emrah Aslan “Biz karşılık vermedik. Biz ne yaptık da bana eşimin, çocuğumun önünde böyle bir uygulama yaptılar anlamadım. Biz kendilerine de her hangi bir müdahalede bulunmadık. Ben o kadar bana fiziki müdahalede bulunmayın dememe rağmen “Biz alıkoyarız, her şeyi yaparız” tarzı cümleler kurdular. Üniformanın ve jandarma olmalarının onlara verdiği yetkiyle bize tabiri caizse kabadayılık yaptılar. Kolluk kuvveti oldukları için biz de bir şey yapamadık.” İfadelerini kullandı.

Emrah Aslan kendisine de 3 adet 187 TL ceza kesildiğini belirtti.

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap