SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da Sümela Manastırı tesislerinde son durum!

Trabzon’da Sümela Manastırı tesislerinde son durum!

10 Temmuz 2023 Pazartesi - 15:01




Trabzon’da Sümela Manastırı’ında yapılan tesislerin durumunu başkan Zorluoğlu açıkladı.





Trabzon’un Maçka İlçesi Altındere vadisinde bulunan Sümela Manastırı’nın alt kısmında bulunan ve Trabzon büyükşehir Belediyesi tarafından yapışan tesisler ile ilgili son durumu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıkladı.

Başkan Zorluoğlu, “Sümela Manastırı ile ilgili süreç kanuni süreçtir. İhale ile özel yatırımcı ile yürütmek istiyoruz. Orada bir ihale günü daha alınacak. Süreç nedir bakılacak.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantının bugün yapılan ilk oturumunda Bağımsız Meclis üyesi Ali Osman Aydın Başkan Zorluoğlu’na sorular yöneltti.

Aydın şunları söyledi;


“Maçka yol ağı çok geniş. Son yağmurlardan sonra bozulmalar oldu. Makça ile ilgili yol çalışmaları konusunda bilgi alabilir miyiz?

Maçka’mızdaki muhtarlarımız daire amirlerimize ulaşamadıklarından şikâyetçiler.

Sümela Manastırı'ndaki tesislerin durumu nedir? Burası ihaleye verilemiyorsa burayı Büyükşehir olarak biz işletemiyor muyuz?

Sanayi sitesinde esnaflarımızın şikayeti var. Büyükşehir Belediyesi buradaki esnaflardan mal alımı yapıyor ve 5-6 süreyle ödüyormuş. Bugün 3 liraya aldıkları ürünü 5 liraya alıyorlar.

Belediye personellerine iyileştirme yapılacağı söyleniyordu. Yüzde 61 zam yapacağınız söyleniyor? Yapacağınız bu zam oranı doğru mudur?”


Başkan Murat Zorluoğlu, Aydın’ın soruları üzerine şunları söyledi;

"Maçka ilçemizin yol ağı çok geniş. Son yağmurlardan bazı yollarda bozulmalar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak Maçka belediyemizle çok i6i çalışmalar yaptık. Heyelanların etkililerini hissettirmeyecek çalışmalar yaptık. Maçka’da asfalt ve beton anlamında çok çalışma yaptık bu sene de ağırlık vereceğiz.

Mahalle muhtarlarının belediye personeline ulaşamaması konusunda bir şikayet gelmedi.

Sümela Manastırı ile ilgili süreç kanuni süreçtir. İhale ile özel yatırımcı ile yürütmek istiyoruz. Orada bir ihale günü daha alınacak. Süreç nedir bakılacak.

Esnaflarımız ile alakalı, esnafımızdan Belediyemiz mal alır öder. Süreç devam eder. Esnafımızın baştan fiyat verirken bildiği bir şeydir. Alımdan alıma süre değişebilir. Esnafımız ile bugüne kadar geldik. Esnafımıza bugüne kadar zorluk getirmedi.


Belediye şirket çalışanlarımızın sözleme zamanı. Teknik anlamda çalışmalar tamamlandı. Mali anlamda bir karar vereceğiz. Oran anlamında bir şey söylemem mümkün değil. Sendikalar ile görüşmeler sürüyor. İnşallah işçi kardeşlerimi memnun edecek bir rakamla sonlandırırız. Ağustos ayında alacakları zam vardı. Ama Temmuz ayında işçilerimize seyyanen 5 bBin Lira zam yaptık."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap