SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da Nemlioğlu Konağı için ortak akıl sağlandı

Trabzon’da Nemlioğlu Konağı için ortak akıl sağlandı

28 Ocak 2024 Pazar - 14:54




TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzon’da Nemlioğlu Konağı’nın müze olması için ortak akılın sağlandığını söyledi.





TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Nemlizade Konağı’nın Trabzon Müzesi olması ile ilgili açıklamada bulundu.

Kantarcı “Her daim ihtiyacımız olan ‘’ortak akıl’’ Nemlizade Konağı’nın Trabzon Müzesi olması konusunda sağlanmıştır” dedi.

tursab-dogu-karadeniz-bolge-baskani-volkan-kantarci-1.webp

Kantarcı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulandı;

“Nemlizade Konağı’nın Trabzon Müzesi olması talebini geçtiğimiz günlerde kültür, turizm, eğitim ve şehir sevdalısı çok sayıda kişi ve birlik, dernek, stk, siyasi parti, turizm işletmeleri temsilcilerinin bir araya gelmesi ve hem fikir olmasıyla gündeme getirmiştik. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde detaylı açıklama yapılıp, konu kamuoyu ile tekrar paylaşılmış ve Nemlizade Konağı’nın gerekli altyapı ve çevre düzenlemelerinin yapılması, içyapı, tasarım ve uygulama projeleriyle uzmanların belirleyeceği içerikle eğitici müze konsepti ile Trabzon Müzesi’ne dönüştürülmesi talep edilmişti.


nemlioglu-konagi.webp

Konunun uzmanları ve ilgilileriyle görüşüldüğünde aynı görüşe sahip olduklarını görüyoruz: Şehrimizin kültürüne ve turizmine hizmet edebilmesi için yeni bir müze alanına ihtiyaç vardır.
Sürece başından beri TÜRSAB olarak ve şehrimizin sevdalıları olarak destek vermekteyiz. Geçen sene 1.3 milyon turistin ziyaret ettiği Trabzon, kültürde ve turizmde hak ettiği yeri alabilmesi, şehrimiz ve bölgemiz turizminin her alanda gelişebilmesi için nitelikli etnografya, arkeoloji, resim, plastik sanatlar müzesi muhakkak olmalıdır. Nemlizade Konağı’nın müze amaçlı kullanımı için geçici tahsisinin gerçekleştirilmesi, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin menfaatinedir.

Başta Doğal ve Tarihi Yerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Eruz hocamız olmak üzere bu önemli konu için çalışan ve destek veren herkese, her kuruma teşekkür ederiz. Her daim ihtiyacımız olan “ortak akıl’’ Nemlizade Konağı’nın Trabzon Müzesi olması konusunda sağlanmıştır.

Temennimiz ve çalışmalarımız en kısa zamanda bunun gerçekleştirilmesi yönünde olacaktır.

Şehrimizin kıymetli milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratları, kurum yetkilileri ve siyasilerinin bu önemli konuya azami ilgiyi göstereceklerine inanmaktayız.”


nemlioglu-konagi-22.webp

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap