SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da hastaneye ihtiyaç var ama şehir hastanesine ihtiyaç yoktur

Trabzon’da hastaneye ihtiyaç var ama şehir hastanesine ihtiyaç yoktur

17 Haziran 2019 Pazartesi - 13:17




İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den gündeme ve Trabzon’a dair açıklamalar:





Seçim konjonktüründe ülke ve Trabzon gündemini değerlendiren İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli samimi açıklamalar yaptı. Kuvvetli, AK Parti’nin HDP ve FETÖ’nün tabanında oy almaya çalıştığını iddia ederken aynı zamanda Trabzon’da şehir hastanesi yerine normal hastaneye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İŞTE AZMİ KUVVETLİ’NİN AÇIKLAMALARI:

ESKi BAŞARI YOK





Yerel seçim değerlendirmeniz ve yol haritanız nedir?

“Trabzon’da seçimlerde İYİ Parti olarak çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz ama Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Yomra Belediyesi’ni kazandık, ilçelerde 29 meclis üyemiz var. Biz iktidarı hedefleyerek kurulmuş bir partiyiz. Hedeflerimizde şaşma yok ama ekonomik imkansızlıklar, teşkilat yapılanmasındaki eksikler nedeniyle bu tablo ortaya çıktı. Trabzon’da AK Parti yerel projelerinden ziyade ‘beka sorunu var’ diyerek seçimde az da olsa başarılı olmuştur. Ama eski başarılarını sağlayamamıştır. Şimdi muhalefet olarak iktidarın seçim öncesi verdiği vaatleri takip ederek, yapıcı eleştirilerimizle projelerin takibini sağlayacağız.”




MiLLETVEKiLLERi SAVUNMADA


Trabzon’un 6 vekilinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

“24 Haziran seçimlerinden önce Türkiye’de milletvekilliği seçimi yapıldı. O dönemde milletvekilleri ortaya yeni projeler koydu. Üzerinden bir yıl geçti ses seda yok. 31 Mart mahalli seçimlerinde seçilen belediye başkanı ise tam aksine yeni bir proje ortaya koymadı. Büyükşehir Belediye Başkanını eleştirme noktasında değiliz çünkü çok daha yeni. Ama milletvekilleri için aynı şeyi söyleyemem. Vaat ettiklerini ortaya koyamadıkları için savunma durumunda kalıyorlar. İki tane muhalefetten milletvekilimiz de gereğini yapıyor ve projelerin akıbetini soruyor.”




HERKES BiLSiN


Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık üzerinden AK Parti -İYİ Parti çekişmesi mi var?




“Mustafa Bıyık Başkanımızın AK Parti’ye geçeceği yönünde algı oluşturulmaya çalışıldı. Yomra büyümeye namzet güzel bir ilçemiz, burayı kaybetmeleri onlar için büyük bir kayıp oldu. Kabullenmeleri kolay değil dolayısıyla bu söylentiler ortaya çıktı. Bizim Belediye Başkanımızın böyle bir niyeti olmadığını ve karşılıklı memnuniyet içerisinde olduğumuzu herkes bilmeli.”

SAHiLiMiZ KALMADI


Trabzon’un denizle buluşması mümkün mü?




“Güney Çevre Yolu yapılmadıkça, şehrin trafiğini bertaraf edecek bir proje ortaya koyulmadıkça bu sorun hep tartışılacak. Deniz dolgularından ziyade, kıyının tahrip edilmesine karşı acilen Güney Çevre Yolu hayata geçirilmelidir. Bu bölgede Giresun’dan Rize’ye bu yol halledilmelidir. Yoksa deniz tahrip edilmeye devam edilecektir. Zaten sahilimiz kalmadı, dolguya taraf değilim.”

HDP VE FETÖ’NÜN TABANINDAN OY ALMAK İSTEYENLER BELLİ

“Onlar ‘HDP’nin tabanından oy almak istiyoruz’ dediklerinde sıkıntı yok. Muhalefetten denildiği zaman ‘Pensilvanya’dan talimat alan bir belediye başkanı’ konumuna getirilmeye çalışıldı. Şimdi bebek katili ile görüşülüyor. Türkiye’de 2,5 milyonu istihdam edecek olanlar 70 yaşındaki FETÖ bağlantılı olanları bankaların başına getiriyor. O zaman hem HDP’nin hem FETÖ’nün tabanından oy almak isteyenler ortaya çıkıyor. Bu noktada tabi ki Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Ekrem İmamoğlu bizim belediye başkan adayımız.”

AK PARTİ’NİN STRATEJİSİ


İBB adayı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu üzerinden yapılan ‘Yunan, Rum Pontus’ yorumları ve Trabzon’un siyasi aktörleri ile ilgili düşünceleriniz neler?

“AK Parti ülkenin gerçek meseleleri üzerinden seçime gitmek yerine böyle metaforik, insanların aklına gelmeyecek şeyler üzerinde siyasi propaganda yürütüyor. 23 Haziran seçimleri öncesi de Genel Başkanımızla ilgili anormal boyutta FETÖ bağlantısı kurmaya çalışarak bir itibarsızlaşma sürecine gitmek istediler. O zaman da bize ‘farklı kesimlerden yönetiliyor’ denildi. 31 Mart seçimlerinde de ‘beka sorunu’ var denildi. Yerel seçimlerle ‘bekanın’ ne ilgisi var? Gerçek sorunları çözmek adına değil farklı şeyler ortaya koyuyorlar. Ankara’da Mansur Yavaş kazandı var mı beka sorunu? Mustafa Bıyık Yomra’da kazandı var mı beka sorunu?”

ŞEHİR HASTANESİNE KARŞIYIM


Şehir hastanesinin yeri tartışılıyor, sizi fikriniz nedir?

“Ben şehir hastanesine taraftar değilim. Hatta şehir hastanesi mantığının Türkiye’nin yapısına uygun olduğunu düşünmüyorum. İktidarın ortaya koyduğu şehir hastanesi mantığı çok yanlış. İstanbul’da nasıl köprüleri geçiş garantisi veriyorlarsa aynı mantıkla şehir hastanesini de doluluk garantisi veriyorlar. Şehir hastanesi yapılan yerler var ve oradaki insanların çok da memnun olduğunu söylemeyiz. Trabzon’da hastaneye ihtiyaç vardır ama bu şehir hastanesi değildir. Yeri de bana göre orası olmamalıdır.”

KENDİLERİ SÖYLEDİ


Muhalefette olan ilçe belediyelerinin hizmet anlamında sıkıntı yaşayacağını düşünüyor musunuz?

“Cumhurbaşkanının seçimden önce de ‘Eğer oy verip bizim belediyelerimizi kazandırmazsanız yeterli hizmeti yapmayacağız’ minvalinde açıklamaları oldu. Sadece Cumhurbaşkanı söylemedi siyasileri de söyledi ‘İktidarın adaylarına destek verin ki rahat hizmet alın.’ Tabi ki bu noktada kaygılarımız var. Beşikdüzü’nün de, Yomra’nın da borcu çok yüksek. Yomra’nın o borcu yönetecek imkanları var ama Beşikdüzü için aynı şeyi söylemeyiz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap