SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da dolmuşçu esnafı ayağa kalktı! ''Böyle giderse size oy moy yok!''

Trabzon’da dolmuşçu esnafı ayağa kalktı! ''Böyle giderse size oy moy yok!''

18 Ocak 2022 Salı - 11:22




Ekmeğini şoförlükle kazanan dolmuşçu esnafı akaryakıta neredeyse her gün zam gelmesine sitem etti. Gelen zamlardan iktidarı sorumlu tutan esnaf, “Böyle giderse size oy moy yok!” dedi





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Türkiye’de iğneden ipliğe her şeye fahiş miktarda zam gelmesi dar gelirlileri bir hayli zor durumda bıraktı. Özellikle hemen hemen her gün akaryakıt zammına uyanan dolmuşçu esnafı da nasıl geçineceğini kara kara düşünür oldu. Trabzon’da dolmuşçu esnafına mikrofon uzattık. Mutfaktaki yangına su yerine ateşle koşulduğunu, hiçbir şekilde gelen zamlara dur denilmediği belirten dolmuş esnafı, “Şu anda sadece yakıta çalışıyoruz” dedi.

DOĞRUYU SÖYLEMİYOR

Gelen zamların neden geldiğini bilmediklerini belirten dolmuşçu esnaflarından Faik Karagüzel, “Ben emekliyim ama yine de çalışıyorum, buna rağmen geçinemiyorum. İnanın sadece yakıta çalışıyoruz. Dolmuşlara yapılan zam bile giderimizi karşılamıyor. 10 yıldır çalışıyorum ama hiçbir karım yok! Şoför esnafı olarak cepten yiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin halkına doğruyu söylemesi gerekiyor. Olup biteni biz de bilelim ki öyle katlanalım. Günde 10 sefer yaparken şimdi 6 sefer yapıyoruz. Zaten işler durgun. Şimdi bir zam daha gelecek daha ne diyebilirim ki” dedi.

EKMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALIYORLAR

Artık söylenecek bir şeyin kalmadığını söyleyen bir diğer dolmuşçu esnafı Muhammet Yetim, “Fahiş fiyatlar almış başını gidiyor. Dolmuşçu esnafı olarak söylüyorum ki bize yazık günah. Devletin buna acilen bir çözüm bulması lazım. Şimdi bir zam daha gelecek. Neden bu insanlara bu kadar yükleniyorlar anlamış değilim. Burada bizim ekmeğimizi elimizden alıyorlar. Kimlere verdikleri belli değil. Bence fırsatçılık yok bu ülkede. Devlet isterse bunun önüne geçebilir.  Burada benci bir rant meselesi var.  Böyle giderse bu hükümetin oyları yüzde 30 civarında düşer. Ben şahsen bir daha oy vermeyeceğim” şeklinde konuştu.

BİTTİK ARTIK

Bir diğer dolmuşçu esnaflarından Mücahit Birinci ise, “Biz bittik artık. Turlar kurtarmıyor, yettiremiyoruz. Günümün yarısını sadece mazota harcıyorum.  Diğer yarısı da bize kalıyor ama hiçbir yara kapatmıyor. İşlerde de bir düşüş var. Kimse pahalılıktan dışarıya çıkamıyor. Ulaşım sektöründe de ciddi aksamalar var” ifadelerini kullandı. Dolmuşların 4 lira olması dolmuş esnafını kurtarmadığını belirten Muharrem Ertem, “Eve kimse ekmek götüremiyor. Günde arabalar trafikten tur da atamıyor. Bir zam gelmesi bizi 50-60 lira zarar sokuyor. Bundan sonra gelen zamlarla beraber daha da felakete sürükleneceğiz” diye konuştu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap