SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da belediyelere fiyat eleştirisi! Fiyatlandırma pahalılığından bahsederken...

Trabzon’da belediyelere fiyat eleştirisi! Fiyatlandırma pahalılığından bahsederken...

02 Ocak 2023 Pazartesi - 15:52




Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Oktay Söğüt, Trabzon’da zabıta tarafından marketlere yapılan denetimlerin iyi olduğunu ifade ederken belediyelerin kendi hizmetlerinde yaptığı zamları gündeme taşıdı.





Bugün Ortahisar Belediye Meclisinde konuyla ilgili söz alan Söğüt, “Belediye zabıta ekipleri denetliyor fahiş fiyattan uygulayanları cezalandırıyor diye haberleri okuyoruz. Doğru da yapıyorlar.  Ancak 2023’de gelir tarifelerinde fahiş artışlarına ne yapılmalı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde nikah ücretleri 1500 TL’den 2 bin 400 oldu. Mezar yerleri de aynı şekilde. Tamam enflasyon var, girdi maliyetleride yükseliş var, bunlara tamam ama mezar yerinde ve Hamamizade maliyet girdisi yok. Girdi maliyetlerinde artış olmayan bu kalemlerde bu ve benzeri artışlar hangi belediye yaparsa yapsın doğru fiyatlandırma olmadığını düşünüyorum. Birde bu fiyatlandırma pahalılıktan bahsederken suya her ay tüfe oranında zam yapılması, fahiş miktarda açma kapama bedeli alınması doğru bir uygulama değildir. Ayın 1’i itibariyle mevcut şehirler arası otogarda acentelerin kiralarına yüzde 40 zam yapıldı. Ertesi gün çıkılacakmış gibi sahipsiz, hiç çıkılmayacakmış gibi zam var. Çok bakımsız ve sahipsiz. En azından ufak tefek onarım ve tadilatı yapılmalı. Belediyeler asgari ücret artışı nedeniyle fiyatları şişirdiler şeklinde açıklama yapıp denetlemelerde bulunuyor ama kendileri de buna sebep oluyor.'' dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç ise kendi tarifelerinde konuları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoruloğlu ile görüşeceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap