SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir'de büyük vurgun! Müfettişler devrede

Trabzon Büyükşehir'de büyük vurgun! Müfettişler devrede

19 Kasım 2020 Perşembe - 10:31




Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda usülsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Başkan Zorluoğlu müfettiş görevlendirdi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nda J plakalarla ilgili yetki belgesinin verilmesi sırasında, birkaç belediye çalışanının belge talep eden kişilere, belediyeye yatırmaları gereken parayı yatırmadan belge verdikleri, bu kişilerden kayıt dışı para aldıkları, ayrıca J plaka belgesi alan kişilerden istenmesi gereken oda kayıt belgesini de istemedikleri ve odaya kayıtlı olmayan kişilere J plaka verdikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuyu doğrulayarak, ‘Konu hassas bir konu, belediyemiz adına alınması gereken 1.3 milyonluk bir paranın alınmadığı yönünde iddialar var, bana iletildiği an, konunun detaylıca araştırılması için müfettişleri bizzat ben talep ettim. Konu hakkında ismi geçen memurların da tedbir amaçlı görevlen uzaklaştırılması talimatını verdim. 
Büyükşehir Belediye meclisi tarafından belirlenip ilgili birimlerce tahsil edilmesi gereken ücretin 70-80 kişiden alınmadığı fakat bu kişilere J plaka verildiği iddiası ortada. Hem idari hem adli inceleme devam ediyor. Usülsüzlük var ise karışan her kimse gereken cezayı alacaktır. Belediyeye para yatırmadan, belediye adına birilerine kayıt dışı para vererek  J plaka aldıkları iddia edilen kişilerin plakalarının iptali de gündemimizde. Bu plaka alanların sadece para yatırmamakla kalmayıp, belediyeye ibraz etmeleri gereken bazı belgeleri de ibraz etmedikleri söyleniyor. Hepsi detaylıca incelenecek. Soruşturma neticesinde bu 70-80 kişinin plakalarının iptalini değerlendireceğiz’ ifadelerini kullandı. 

KAYNAK:(61Saat)

Beğendim
0
Sevdim
4
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap