SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir Belediyesinden otobüs kararı!-VİDEO

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden otobüs kararı!-VİDEO

13 Mayıs 2019 Pazartesi - 15:49




Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Performans Programında yer alan 20 adet Çevreye Duyarlı ve Engelli Uyumlu Belediye Otobüsü alacak. Belediye Otobüslerinin alımı ve alımı için kullanılacak 18 milyon 500 bin TL’lik kredi oy birliği ile kabul edi





Trabzon’da dolmuşların değişip değişmeyeceği tartışması sürerken, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden dikkat çeken bir hamle geldi.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 yılı Performans Programında yer alan, 20 adet Çevreye Duyarlı ve Engelli Uyumlu Belediye otobüsü almak ve İller Bankasından 18,5 milyonluk kredi kullanması için Başkan Murat Zorluoğlu’na oy birliği ile yetki verdi. 

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SES SİSTEMİ… 




Otobüslerde ki engelli uyumlu kısmının açılmasını isteyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Engelli vatandaşlarımız için ve çevreye duyarlılık açısından biz de önemsiyoruz ve isabetli buluyoruz. Teşekkür ediyorum. Sadece bir hususu merak ediyorum. Engelli uyumlu içeriği ile ilgili bilgimiz var mı? Duraklarda da aynı şey isteniyor. Otobüste Görme Engelli kardeşlerimiz için sesle uyarı sistemi. Sadece ulaşım için tamam o kolay sağlayan otobüsümüz ama hem duraklarda hem de otobüslerde ayrı bir uyarı sistemleri var. Veya bu içerikte olursa bütün engelli kardeşlerimiz için çok çok faydalı olur diyorum” dedi. 

ENGELLİ VATANDAŞIN KARTINDA ÇİP OLACAK, ŞOFÖRÜ UYARACAK




Bunun üzerine UKOME Başkanı Osman Gökhan Bali, "Uyarıları yapmıştı. Zaten biz daha önceden Görme Engelli vatandaşlarımız için otobüsümüzde sesli anons uygulamasına başlattık. Fakat sistemde yeterli teknik kalite düşüklüğü olduğundan dolayı İstanbul’da bir firmaya daha güçlü duyuracak şekilde o çalışmayı yaptırıyoruz. Bakanlık tarafından çalışma başlattıldı. Bir engelli duracağa geldiği zaman üzerinde ki kartta çip sistemi oluşacak ve otobüste bu durakta engelli vatandaş olduğu yönünde  şoförü uyaracak. Şoförde o hassasiyeti gösterecek” diye konuştu. 

DURAKLARIN ADININ YAZILI OLDUĞU TABELA ASILACAK

Meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman ise, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu mesele. Ulaşılabilir bir kent olmak..  Bizim duraklarımızın çoğunda hangi durak olduğu yazmıyordu. Her durağın bulunduğu yerin adını içeren tabelalar açılmış olacak” dedi. (61saat)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap