SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Oldu

31 Mart 2024 Pazar - 23:17




31 Mart seçimleri Trabzon'da da büyük bir heyecana sahne oldu





Trabzon il genelinde 619 bin 603 seçmen 2 bin 264 sandıkta yarın sandık başına giderek "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı.

Kullanılan oylar sonucunda Büyükşehir adaylığı için yarışan ;

Açıklanan oy oranları göz önüne alındığında, kesinleşmeyen sonuçlara göre Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına Ahmet Metin Genç seçildi.

AHMET METİN GENÇ KİMDİR?

Ahmet Metin Genç, Trabzon'un Maçka Ormanüstü Köyü'nde 1972 yılında doğan ve kariyerinde önemli adımlar atan bir siyasetçi ve hukukçu olarak tanınmaktadır. İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, ardından lise eğitimini Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlayan Genç, akademik yolculuğuna Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etti ve 1994 yılında buradan mezun oldu.

Mesleki kariyerine Trabzon'da serbest avukat olarak başlayan Genç, 1995 yılında avukatlık mesleğine adım attı. 1997 yılında Tekirdağ Çorlu'da vatani görevini yerine getirdikten sonra, siyasi kariyerine hız kazandırdı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşunda Trabzon'da önemli roller üstlenerek İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2002 yılında AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçilen Genç, 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından bu göreve atandı ve 2006 ile 2009 yıllarındaki olağan il kongrelerinde tekrar il başkanlığına seçildi. 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den 7. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.Son olarak Ortahisar belediye başkanlık görevini yapan Genç büyükşehir belediye başkanlığına aday olarak gösterildi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Genç, evli ve iki çocuk babasıdır. Genç, hem hukuk alanındaki başarıları hem de siyasi kariyerindeki yükselişiyle dikkat çekiyor ve Trabzon'un siyasi sahnesinde önemli bir figür olarak kabul ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap