SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç müjdeledi! “Otizmli bireylere yeni yaşam alanı”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç müjdeledi! “Otizmli bireylere yeni yaşam alanı”

28 Ocak 2024 Pazar - 12:59




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, otizmli bireyler ve ailelerine yeni yaşam alanı kazandıracaklarını, bunun için de 36 dönümlük bir alanı bünyelerine kattıklarını müjdeledi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelli vatandaşlar ve aileleri ile bir araya geldi.

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kollarının organize ettiği programa önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Engelli Dernekleri Başkan ve yöneticileri katıldı.

2 dönemdir Ortahisar Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten ve ‘Engelsiz Ortahisar’ anlayışıyla beraber ortaya koyduğu vizyon projelerle birlikte engelli bireyler için mutlu, huzurlu, sağlıklı ve güvenli alanlar oluşturan Başkan Genç, otizmli bireyler için müjde verdi.

Otizmli bireyler ve ailelerine yeni yaşam alanı kazandıracaklarını ifade eden Başkan Genç, bunun için 36 dönümlük bir alanı bünyelerine kattıklarını söyledi.

Başkan Genç, şunları söyledi:


“TÜRKİYE’DE ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Partimizin kuruluşundan itibaren, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hükümete geldikten sonra attığı en önemli adımlardan birisi Cenab-ı Allah‘ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı doğuştan ya da sonradan engelli hale gelen özel bireylerimizin özürlü olarak tanımlandığı zihniyet anlayışını bertaraf eden ve ‘özür olamaz’ diyerek ‘engelli’ tanımını bir zihniyet devrimi ile birlikte hayata geçirmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın engelli vatandaşlarımızın en mutlu yaşamını temin etmek onların toplumsal yaşama intibakı dolayısıyla engelleri kaldırmak adına attığı adımları bizler de yerelde aynı anlayışla devam ettiriyoruz.”

“ENGELLİ BİREYLERİMİZE NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK”

“17 tane engelli derneğimiz var. 2014 yılında göreve ilk başladığımızda Ortahisar Belediyemizin kendi binasını yaparken başta bu engelli derneklerimize fiziki kapasite konusunda, yer temini konusunda söz verdik. Çok şükür sözümüzü tuttuk. Hem kendi binamızı yaptık hem de bütün engelli derneklerimiz bir arada. Görme engellilerimiz, işitme engellilerimiz, fiziksel engellilerimiz hepsi bir arada. Ortahisar Belediyemizin yerleşkesinde kendi merkezlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde çalışıyorlar. Ama tabii ki bununla da bırakamazdık. Hemen Engelsiz İletişim Merkezimizi hem de geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştirdiğimiz En Mutlu Köy projemizi hayata geçirdik.”

“OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN YENİ YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ”


“Engelli kardeşlerimizin, engelli bireylerimizin mutluluğu ve huzuru için bütün gayretimizi, bütün gücümüzü ortaya koyduk. Yeni dönemde Cenab-ı Allah nasip ederse sizlerin de desteğiyle birlikte nasıl ki daha önce sözümüzü yerine getirdik şimdi de inşallah otizmli ailelerimize kalıcı yaşam merkezi edinebilme konusunda 36 dönüm yerimizin tahsisi geçtiğimiz hafta itibarıyla belediyemize aldık. Buna Adil Karaismailoğlu vekilimiz ve Vehbi Koç vekilimiz de destek verdi.Otizmli ailelerimizin fedakârlığını en çok yapan anneler. Annelerimizin sorunlarına ve geleceğe dair sordukları sorulara kalıcı cevap verme adına inşallah bu dönemde de sizlerin destekleriyle bu hususta da güzel adımlar atacağız. Yeni dönemde inşallah bismillah deyip bunu yapacağız.”

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI EVE HAPSEDEN ANLAYIŞI ORTADAN KALDIRDIK”

“Ama bir şey daha yapmamız lazım o da engelli vatandaşlarımıza, özel bireylerimiz yönelik bir çalıştay. Çünkü 15-20 sene önce engelli yavrusunu utancından sokağa çıkaramayan aileler şu anda hep bir aradayız ve mutluyuz. Bu Cumhurbaşkanımızın zihniyet dönüşümü sayesinde oldu. Şimdi de inşallah aynı anlayışla birlikte bir çalışmayla belki derneklerimize ulaşamayan, devletimizin istatistiğe giremeyen, veri tabanında yer almayan ama bir tarama, bir çalışmayla birlikte şehrimizdeki tüm engelli kardeşlerimize biz ulaşacağız.

Bunun gayreti içerisinde olacağız. Bu adımlar hep birlikte atacağız. Ben inanıyorum ki daha güzel çalışmalar şehrimize kazandıracağız. Toplumumuzun tüm kesimleri ile mutlu olabiliyorsak mutluyuz anlayışdayız. Tabi bu işler tek başına olmuyor bir gayreti ortaya koyuyorsunuz, bir hissiyata tanık oluyorsunuz, onu hissediyorsunuz ama aynı hissiyata sahip anlayışla yürüyebiliyorsanız bunlar kıymetli oluyor.”

“MİLLETVEKİLİ VEHBİ KOÇ’A ÖZEL TEŞEKKÜR”


“Burada ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Vehbi Koç vekilimiz görevde olmadığı sürede bile şahit olduğum için söylüyorum; 2015 yılından itibaren adaylık sürecinde de şimdi de bu güzel kesimimizin hissiyatını hissederek hareket ettiği için kendisine teşekkür etmek istiyorum. Kapısını her çaldığımızda bütün gayretini ortaya koyuyor.“

“SİZLERİN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ise “Gerek bakanlıklarımız olsun gerek belediyelerimiz olsun üzerimize büyük görevler düşüyor. Bütün kardeşlerimizin hiçbirinin evde kalmadan bütün ihtiyaçlarını sağlamaları en büyük önceliğimiz. Belediyelerimizin görevi hizmettir, vatandaşlarımıza ulaşmaktır, hayatı kolaylaştırmaktır. Hizmetin en iyisini 24 saat sağlamaktır. Ortahisar Belediyemiz 18 ilçemizin abisi, en büyüğü. Burada da Ahmet Metin Genç başkanımız sizler için çok güzel projeler ortaya koydu. ‘Herkes için erişilebilir, tam erişilebilir’ diyoruz. Sizlerle her zaman toplanacağız, ihtiyaçlar nedir bunları konuşacağız. Eğitimse eğitim, okulsa okul veya herhangi bir erişebilirlik problemi varsa bunu mutlaka eğer projelendirilmesi gerekiyorsa projelendireceğiz veya maliyetine bakmadan bunu karşılayacağız. Sizlerin yaşam kalitesini arttırmak iyileştirmek bizlerin görevi. Sizlerin ihtiyaçlarını sağlamak zorundayız. Bizim en büyük politikamız budur. Trabzon’da, Ortahisar‘da çok güzel işler yaptık, her geçen gün birer kademe daha atlayacağız. Engelli ailelerin özellikle okul problemleri ile ilgili, onların sosyal hayata katılımları ile ilgili ihtiyaçları ne varsa bunları en kısa zamanda sağlayacağız. Bu sosyal belediyeciliğin bir görevidir. Sayın başkanımızın başkanlığında Trabzon’da yaşamanın mutluluğunu sizlere ve Trabzon’a hissettireceğiz. Zaten sizler mutlu olursanız tüm Trabzon mutlu olur. Bizim yaşam ve çalışma felsefemiz budur.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap