SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Toprak için isyan ettiler!

Toprak için isyan ettiler!

24 Ocak 2018 Çarşamba - 08:49




Gölçayır, Düzyurt,Gözalan, Kutlugün ve Çukurçayır mahalleleri sakinleri Kanuni Bulvarı yol çalı ması nedeniyle bedelsiz kamula tırılan arazileri için





Kendilerini ‘Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Mağdurları’ olarak nitelendiren Gölçayır, Düzyurt, Gözalan, Kutlugün ve Çukurçayır mahalleleri sakinleri, İmar Kanunun 18. maddesi dayanak gösterilerek Kanuni Bulvarı yol çalışması nedeniyle arazilerinin bedelsiz kamulaştırmalarını protesto ettiler. Meydan Parkı eski belediye önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde pankart ve bedelsiz kamulaştırılan arazilerinden torbalara koydukları toprakları ile açıklamalarda bulundular.

YANILGI İÇİNDELER

Mahalleli adına konuşan Tuna Kurt, “Bu hesap hatalarını yapanlar, arazilerimizin yüzde 40 bedelsiz gasp ederek ve insanları doğduğu büyüdüğü topraklardan kovarak veya birbirlerini hiç tanımayan insanları karşılıklı hissedar ederek düzeltilebileceğini ve yaptıkları yanlışlardan bu şekilde sıyrılabileceklerini sanıyorlarsa, büyük ama çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını bilmelerini isteriz” diye konuştu.

O KOLTUĞU TERK ET

Ranta vurgu yapan Kurt, “Toplamda 66 araziye Aşkale Çimento firmasını hissedar yapıp, gelecekteki rant kapılarını onlar için aralamaya çalışmak bu köylerin yaşayanlarına yapılabilecek en büyük hainliktir. Bu milleti devletine düşman etme pahasına girmiş olduğunuz bu yoldan bir an önce dönün. Trabzon’u, Trabzonluların huzur içinde yaşadığı bir şehir olarak bırakın ve yıllardır işgal ettiğiniz o koltuğu daha fazla kimseye zarar vermeden terk edin” ifadelerine yer verdi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap