SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Toplumun her kesimi umutsuz!

Toplumun her kesimi umutsuz!

05 Mart 2018 Pazartesi - 11:53




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, AK Parti iktidarını hedef alarak, karamsar bir tablo çizdi ve “Toplumun her kesiminde büyük moralsizlik ve umut





Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ülke gündemi ve parti politikaları üzerine açıklamalarda bulundu. Pekşen, iktidar eliyle Türkiye’nin sürekli istikrarsızlık ve gerilim içinde tutulduğunu belirtti. Milletvekili Pekşen, aynı zamanda toplumda büyük bir moralsizlik ve umutsuzluğun hakim olduğunu da vurguladı. İşte Pekşen’in açıklamaları… “Ulus devletler, 21. yüzyılda dünyaya küreselleşme olarak lanse edilen emperyalizmin sömürüsüne karşı direnen en büyük yapılar olmuştur. Emperyalizme direnen ulus devletler, kendi kaynaklarını kendi halklarının refahı ve mutluluğu için seferber edip, kendi geleceklerini dünyanın saygın birer ülkesi olarak devam ettirmek için büyük çaba sarf etmişlerdir. Bu durum emperyal güçlerin ülkeler üzerinde diledikleri gibi politikalar geliştirmesini engellemiş ve ulus devletlerin kendi çıkarlarını koruyarak uluslararası çıkar çatışmasında denge unsuru olmalarını sağlamıştır.”

GERÇEK ORTADA

 “Kuşkusuz bütün bu olayların gelişim süreci iyi analiz edildiğinde, CHP ve CHP’nin kurduğu ulus devlet gerçeği ortaya çıkmaktadır. Emperyalizmin önündeki en büyük engel olan ulus devletlerin kurucusu ve özellikle Avrasya coğrafyasında ulus devletlere öncülük eden CHP’nin 12 Eylül darbesiyle kapatılması, küresel çapta planlanan ve adına ‘Yeni Dünya Düzeni’ denilen bir projenin Türkiye’deki habercisidir. CHP, Avrasya coğrafyasının en güçlü ulus devletini inşa etmeyi başarmış, Fransız Devrimi’nden sonra tarihin akışına yön vermiş, çok büyük bir halk hareketinin oluşturduğu siyasal model olarak ortaya çıkmıştır.”

TERCİH NOKTASI

 “Siyaseti ikbal için yapmakla ülke için yapmak arasında büyük bir tercih noktasına gelinmiştir. Yerel seçimler, Parlamento seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye tarihindeki en büyük yol ayrımlarından olacaktır. ”


BÜYÜK KAYIPLAR

“Türkiye uygulanan politikalar ile birlikte bütün temel sektörlerini kaybetmiştir. Turizm, tekstil, tarım, inşaat, otomotiv sektörlerinde büyük kayıplara uğramıştır. Bunun sonucunda büyük bir gelir eşitsizliği ve bu eşitsizlikle de birlikte açlık ve yoksulluk içinde yaşayan milyonların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Aç ve yoksul milyonlarca insan umudunu, kamu ulufelerine ipotek etmiştir. Ancak bu düzen şimdi toplumun her kesimi tarafından fark edilmiştir ve bu büyük bir tepki dalgası olmaya başlamıştır. 2002 yılında kentlerin varoşlarında kurdukları ve bir lokma bir hırka sloganıyla yola çıktıkları yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar programıyla halktan oy istedikleri partileri en başta kendi seçmenlerinin hayallerini yıkmıştır AKP.”

SORUNLAR AĞIRLAŞTI

 “Dış politikada uygulanan yanlış ve mezhepçi politikalar bugün maalesef sorunların çok daha fazla ağırlaşmasına sebep olmuştur. İç politikada da yapılan yanlışlar sonucunda, 2005 yılında müzakere tarihi alınan AB süreci, ne yazık ki 2007 yılında başlayan Ergenekon ve Balyoz süreci ve ardından devam eden süreçle sekteye uğramıştır. Bugün gerçek şu ki AB olmadan Türkiye, Türkiye olmadan AB’nin de 21. yüzyıl dünyasının etkili aktörleri olmaları hayalden öteye geçemez.”

YOĞUN ALGI PROPAGANDASI


 “Anayasanın değiştirilemez ya da değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk üç maddesi dahi içi boşaltılmaya ve sıradanlaştırılmaya çalışılmaktadır. Referandumlar, demokratik hukuk devletinde asla eşine rastlanılmayacak bir baskı ve yönlendirme altında gerçekleşmekte ve oluşan sonuçlar yoğun bir algı propagandası ile meşruiyet kazanmış gibi kamuoyuna yansıtılmaktadır. Oysa gerçekte toplumun her kesiminde daha büyük bir moralsizlik ve umutsuzluk hakim olmaktadır.”

KAÇINILMAZ BİR GERÇEK

 “Siyasi partilerin toplumda yükselen bu dalgayı iyi analiz etmeleri, beklentilerle örtüşen programlara ve bu programları gerçekleştirecek kadrolarla halkın karşısına çıkmaları kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu dip dalgasını yakalayanlar ve bu dalganın beklentilerine uygun çözümler ve programlar üretenler bundan sonraki siyasetin ve doğal olarak da Türkiye’nin geleceğini şekillendirecektir.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap