SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TOKİ YAZDI ESNAF BOZDU!

TOKİ YAZDI ESNAF BOZDU!

16 Aralık 2017 Cumartesi - 22:11




Trabzon Araklı’da TOKİ tarafından yapılan sanayi sitesinde fiyatlar üç sefer vatandaş aleyhinde güncellenip, KDV’de yüzde 1’den yüzde 18’e çıkartılınc





MİLYONLUK HATA

TOKİ tarafından Trabzon’un Araklı ilçesinde yapılmakta olan sanayi sitesinde işler karıştı. Sanayi sitesinden dükkan alacak olan esnaf ve sanatkarlar, TOKİ’nin üç sefer fahiş fiyat aralığında güncelleme yapması ile yüzde 1 olan KDV’yi yüzde 18’e çıkarmasına adeta isyan etti. TOKİ’nin KDV savunması ise ‘yazım hatası’ şeklinde oldu.

GERGİNLİK ÇIKTI

Yaşanan durum karşısında Araklı Sanayi Sitesi Kooperatifi ve üyeleri bu saatten sonra nasıl bir yol izleyeceklerini kararlaştırmak için bir araya geldi. Toplantıda gergin anlar yaşandı. Kooperatif Başkanı Yaşar Çebi, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak üyelerin toplu şekilde alacağı kararın başkan olarak arkasında duracağının sözünü verdi.

İMZA TOPLADILAR


Yetkili kurumlar tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle esnaf dükkanları almama kararı aldı ve imza topladı. Toplantıda konuşma yapan esnaflar TOKİ’nin sözleşmede ‘tahmini fiyat’ yazarak kendilerini kandırdığını iddia etti. Esnaf, aynı zamanda TOKİ yetkililerin fiyat artışı konusunda hiçbir açıklama yapamadığını kaydetti.

Meryem AKGÜN

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap