SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Tok açın halini umursamaz olmuş… Yoksulluk iliğimize işledi

Tok açın halini umursamaz olmuş… Yoksulluk iliğimize işledi

27 Ağustos 2021 Cuma - 12:03




Türkiye’nin kanayan yarası yoksulluk her geçen gün korkunç boyutlara ulaşıyor. Trabzon’da semt pazarlarını şöyle bir turladık. Vatandaş, pahalılıktan alım gücünün düştüğüne dikkat çekti





Türkiye’de özellikle pandemi dolayısıyla yoksulluk yadsınamayacak boyutlara ulaştı. Esnaf fırsatçıların elinde zarardan zarara koşarken, halk pahalılıktan şikayet etti. Özellikle yaz mevsiminde olmamıza rağmen yaz sebze ve meyvelerinin fiyatlarının cep yaktığını belirten vatandaş, “Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin diyorlar.  Fakat fiyatlar o kadar yüksek ki sadece bakmakla yetiniyoruz. Eskiden ürünler mevsiminde uygun olurdu biz de bol bol tüketirdik, şimdi o da kalmadı. Bu nasıl iştir anlamadık. Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Sanırım kıtlık kapıda” dediler.

BİZ NASIL EKMEK YİYECEĞİZ?

Vatandaşın ürünleri yarım kilodan aldıklarını söyleyen esnaf ise, “Halk sebze ve meyveye ya bakıp geçiyor ya da yarımşar kilodan alıyor. Hem pahalılıktan hem de alım gücünün düştüğünden alamıyorlar. Tam mevsimi olmasına rağmen insanlar karpuzu ikiye böldürüp almak istiyor.  Haliyle bu durum bizi de etkiliyor. Ne üretici kazanabiliyor ne de biz. Her iki tarafın da cebindeki fırsatçılara gidiyor. Sarayda havuzlu villalarda oturanlar bizim halimizden anlamıyorlar. Ekonomi uçuyor diyorlar uçan cebimizdeki üç kuruş. Biz nasıl ekmek yiyeceğiz?” ifadelerini kullandılar.

Özel Haber: Emin SARAÇ 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap