SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TKDK 125 Milyon Avro Hibe Dağıtacak

TKDK 125 Milyon Avro Hibe Dağıtacak

14 Ocak 2021 Perşembe - 15:43




Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 125 Milyon Avro dağıtacak.





Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 7 Ocak 2021 tarihinde 10. Başvuru Çağrı İlanına çıktı. TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU konu ile ilgili olarak IPARD II 10. Çağrıda Türkiye genelinde toplam 125 Milyon Avro (yaklaşık 1.2 Milyar Türk Lirası) hibe dağıtılacağını ifade etti.

Çağrı kapsamında destek verilecek 2 ana sektörün; 1- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) - Süt Üreten Tarımsal İşletmeler - Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler - Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler  - Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler (Bu başlıklar altında yapılacak yatırımlara %50-%70 oranında hibe desteği ve yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %18 oranında KDV muafiyeti sağlanacaktır.) 2- Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (103) - Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması - Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması - Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması - Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması - Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması olduğunu belirten Aydoğdu, bu başlıklar altında yapılacak olan yatırımlara ise %40-%50 oranında hibe desteği verileceğini, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %18 oranında KDV muafiyetlerinin olacağını söyledi. Trabzon’un kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 10. Başvuru Çağrı ilanının 15 Şubat 2021 tarihinde başlayıp sektörlere göre 16 Mart ve 23 Mart 2021 tarihine kadar devam edeceğini beyan eden İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU, ‘’Trabzon’un bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Bu sebeple yatırım yapmak isteyenleri vakit kaybetmeden bilgi almaya davet ediyorum. Gelin ilimizi beraber kalkındıralım. Proje Başvuru Çağrı ilanının başta Trabzon yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.    

Haydi Trabzon. Şimdi proje zamanı’’ diye konuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap