SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Temsiliyet için bırakıyorum!

Temsiliyet için bırakıyorum!

09 Şubat 2018 Cuma - 11:55




İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Köz, parti tüzüğü gereği ilçe başkanlığını devrediyor. Partinin temsiliyeti adına meclis üyeliğine devam edece





İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Köz ile Trabzon gündemini ve İYİ Parti sürecini konuştuk. Önemli değerlendirmelerde bulunan Köz, görevi niçin bıraktığını ve Trabzon yerelinde sorunların neden aşılamadığını kendi düşünce çerçevesinde anlattı. Köz’ün açıklamaları şöyle:

GENEL HATLARIYLA İYİ PARTİ

“İYİ Parti, halkın hareketidir. Milletin bir araya geldiği bir harekettir. Tabii ki bir ihtiyaçtan doğmuştur. Çünkü bir muhalefet boşluğu söz konusuydu. İnsanların da inanılmaz bir talebi var. Parti bu anlamda ilgide yoğunluk yaşıyor. Önü açık bir siyasi parti.

” TRABZON YERELİNDE İYİ PARTİ “

Trabzon yerelinde de aynı ilgi ve alakayı gördük. Yönetim kurullarımızda kime teklif götürdüysek kabul etti. Hiç aklımıza gelmeyen insanlar da kabul etti. Çok güzel bir yönetim şekli oluştu. Fiziki olarak da parti binamız en güzel binalardan birine sahip. Teşkilatın da iyi işler yapacağına inanıyorum.”


BIRAKACAĞIM ÇÜNKÜ...

 “2,5 ay önce partinin kuruluşunda yer aldım. Kuruluş görevini aldıktan sonra hızlı bir şekilde yönetime yön verdik. Partimiz kongre kararı aldı. 10 Şubat Cumartesi günü parti il binamızda kongremizi yapacağız. Parti tüzüğümüz gereği seçilmiş olarak iki görevde bulunamıyoruz. Hem seçilmiş meclis üyesi hem de ilçe başkanı olmam tüzüğe aykırı. Bu nedenle partimizin meclisteki temsiliyetini azaltmamak adına ilçe başkanlığı görevini bir başka arkadaşa devredeceğim ve meclis üyeliğine devam edeceğim. Çok daha güzel olacak.”

MASA BAŞI KARARLAR

“Trabzon’da o kadar sorun birikti ki yıllardır ancak yıkarak güzelleştiriyoruz. Demek ki bir şeyleri en baştan yanlış yapmışız. İmar planları yanlış üzerine yapılmış ve devam ettirilmiş. Yerel olarak bir sıkıntımız var ve bunu aşamıyoruz. Masa başı kararlar alınıyor, uzmanına kimse sormuyor. Mesela 18. madde mağdurları... Bu gasp, başka bir şey değil.

TURİZMİN ADI VAR


“Turizm adına yapılanları doğru bulmuyorum. Ne yapılıyor, onu da bilmiyorum. Çamburnu dünyada nadir yerlerden biri. Burası başkasında olsa milyon dolarlar kazanır. Biz kör etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Trabzon’da turizmin sadece adı var. Elimizde Sümela Manastırı gibi cevher var, senelerdir kapalı. Böyle turizm şehri mi olur?”

BABASININ MALI DEĞİL

“Şehri yönetenler enerjilerini doğru yere aktarmıyorlar. Buralar kimsenin babasının malı, binası, sandalyesi değil. Buralar milletin malı. Ortahisar Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi gibi millet adına çalışıyor. Ortahisar Belediyesinin kira vermesi gibi bir prosedür yok. Böyle çekişmeler söz konusuyken şehre nasıl katkı sunsunlar?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap