SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Tapularına ortak çıktı

Tapularına ortak çıktı

Karadeniz Özel

28 Nisan 2019 Pazar - 10:08




Parayla satın aldıkları arazilere kendilerinden habersiz ipotek koydurulmuş





Araklı’da yaklaşık 35 yıl önce senetle arsa alan vatandaşlar, tapularına ilgisiz kişiler tarafından ipotek koydurulduğunu öğrendi. Arazi sahipleri “Tapulu arazimiz için neyin bedelini ödeyeceğiz” diyerek isyan etti

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Yolgören Mahallesi’nde tapu skandalı yaşanıyor. Yaklaşık 35 yıl önce senetle arsa alan vatandaşlar, dönemin belediye başkanı Ümit Çebi’den 16 yıl önce tapularını aldılar. Fakat tapuda işlem yapmaya giden vatandaşlar hiç tanımadıkları ve arazi ile ilgisi olmayan kişiler tarafından tapularına ipotek koydurulduğunu öğrendi. Tapulardaki ipoteği kaldırmak için başvuran mal sahipleri 100 bin TL’ye varan bedellerle karşılaştı.

BELEDİYE İLGİLENMİYOR




Konunun mağdurlarından İlyas Halil, “Tapu müdürlüğünden gösterilen belgelerde ince yazılarla ipotek vardır yazdırılmış ve çoğu okuma yazma bilmeyen kişilere bu imzalatılmış, yani kandırılmışlar. İpotek koyduran kişilerin de bu mahalle ile hiçbir alakası yok ve hepsi aynı sülaleden. Araklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zihni Hancı satın aldığımız araziler için bize işgalci dedi. Burada 140 mal sahibini ilgilendiren konuyla belediye hiç ilgilenmiyor” diye konuştu.

İPOTEKÇİSİ ÖLENLER VAR




Arsa sahiplerinden Hüseyin Yeşildal da tapular alınırken hiç kimsenin haberi olmadan ipotek koyulduğunu belirterek, “300 yıl öncesinin sahibinin varislerine ipotek hakkı koydurulmuş. Bizim tapuya ipotek koyduran kişi yıllar önce ölmüş. Ben şimdi onun tüm varisleri ile anlaşmak zorundayım” dedi. Fatma Yeşildal da “Biz yevmiye çalışarak senetle burayı aldık. Benim okuryazarlığım yok. Bana ipotek koydurmuşlar. Ben vatandaş değil miyim? Tapulu arazimden nereye çıkacağım” ifadelerini kullandı.

■ FATİH SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap