SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Taklitler ölüm saçıyor!

Taklitler ölüm saçıyor!

04 Şubat 2018 Pazar - 09:13




Piyasada yaygın olan taklit (replika) cep telefonları, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu telefonlardaki batarya ve şarj aletlerinin yangına dahi s





MÜMKÜN DEĞİL

Piyasada satışı oldukça fazla olan ve büyük bir kısmı Çin’den getirtilen replika telefonlar, orijinale göre yaklaşık 10 kat daha fazla radyasyon yaydığı için insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Vergileri ödenmediği için ülke ekonomisine de zararlı olan replika cihazların tamiratı da neredeyse mümkün değil.

KALİTESİZ ÜRÜN

Ordu’da, cep telefonu teknik servis ve satış işi yapan Serdar Atabey isimli esnaf, taklit telefonların zararlarından bahsetti. Güvenmedikleri bir yerden cep telefonu almamaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Atabey, “Çünkü burada satılan telefonların hepsi orijinal değil ve kalitesiz ürünler” dedi.

RADYASYON VAR


Replika cep telefonlarının yaydığı radyasyondan da bahseden Atabey, “Cep telefonlarında SAR değeri denilen, akıllı telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarını gösteren bir değer var. Bu cihazların içerisindeki bataryaları ve şarj aletleri de kalitesiz olduğu için yangına dahi sebep olabilir” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap