SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Suyu havana koy döv döv yine su

Suyu havana koy döv döv yine su

29 Aralık 2021 Çarşamba - 14:37




Ekonomik kriz berberleri de vurdu, esnaf içinde bulunduğu durumu böyle özetledi





Ülke genelinde iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi vatandaşı olduğu kadar esnafı da zor durumda bıraktı. Mikrofon uzattığımız berber esnafı durumunu “Suyu havana koy döv döv yine su” cümlesiyle özetledi

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 virüsünün ekonomik enkazını en derinden yaşayan ülkelerden biri de Türkiye oldu. Memurundan işçisine, emeklisinden asgari ücretle çalışanına, işsizinden esnafına kadar herkes gelen zamlardan dolayı zor günler geçiriyor. Kime dokunsak aynı soruyla karşılaşıyoruz, “Madem ülkede her şey dövize endeksli dolar düştüğü halde fiyatlar neden düşmüyor?”  Düşmeyen fiyatlar yüzünden halihazırda alım gücü düşen vatandaş mutfağındaki yangını ise ‘Tencere nasıl kaynayacak’ diyor.

HER ŞEYE ZAM

Aslında esnafın durumu da çok farksız değil. Belki de ülkenin en temel ihtiyaçlardan biri olan berber esnafı da her şeye zam gelmesinden dolayı isyan noktasına geldi. Artık kar için değil zararı kapatmak için kepenkleri açtıklarını belirten berber esnafı, “Aslında bizim durumumuz ‘Suyu havana koy döv döv yine su’ durumudur. Jölesinden parfümüne, şampuanından saç spreyine kadar her şeye zam geldi. Misal 13 liraya aldığım jöleyi şu an 30 liraya alıyorum. Haliyle biz de fiyatlara zam yapmak durumunda kalıyoruz. Zaten alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaşa fiyatlar çok geliyor. Saç sakal tıraşımızı 50 liradan 80 liraya çıkarttık. Kira fiyatları da ortada. Nasıl kazanacağız? Nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz.” ifadelerini kullandılar.


Haber: Emin SARAÇ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap