SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sürmene’den kötü kokular geliyor! Çamburnu’nda neler oluyor?

Sürmene’den kötü kokular geliyor! Çamburnu’nda neler oluyor?

Karadeniz Özel

17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:55




Gemi ve Yat Organize Sanayi Bölgesi olacaktı, tersaneler kurulacaktı, iş istihdamı sağlayacaktı ancak verilen sözler tutulmadı.





Trabzon’un Sürmene ilçesi  Çamburnu mevkiinde bulunan 600 dönümlük arazi devlet tarafından yatırım yapması için 10 yıl önce Çebi Gurubu’na bağlı Nuh Tersanecilik A.Ş.  firmasına bedelsiz olarak verildi. Arazide tersaneler kurulacak, iş istihdamı sağlayacak, gemi sanayisinin büyümesi sağlanacaktı. Ancak yıllar içinde verilen söz ve yükümlülüklerin hiç biri yerine getirilmedi.

MEMUR İMZASIYLA KİRALANDI

Devletten araziyi 49 yıllığına bedelsiz alan Nuh Tersanecilik AŞ’nin bu alanı 3. firmaya kiraladığı, çalışan işçileri kendi istihdam ediyor gibi gösterip bir başka firmaya kiraya verip gelir elde ettiği iddia edildi. Şirketin bakanlık nezdinde yapması gereken kira anlaşmasını Sürmene’de bulunan milli emlak uzmanı imzasıyla yapması ise şaşkınlık yarattı.

BAŞKA BİR ŞİRKETE DEVREDİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketin kullanım hakkının ve sözleşmesinin fesh edilmesini istese de bu konuda bir işlem yapılamadı. İ Nur Tersanecilik A.Ş. bedelsiz kullanma iznini Maliye Bakanlığı’nın oluru olmadan devredemez denilse de araziyi 19 milyon dolar karşılığın da bir başka şirkete devrederek usulsüzlüğe imza attığı iddia edildi.

HABER: KENAN TAŞKIN

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap