SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sümela Manastırı ne zaman açılacak?

Sümela Manastırı ne zaman açılacak?

06 Mart 2019 Çarşamba - 14:36




Trabzon Valiliği Sümela Manastırı ile ilgili açıklama yaptı.





Trabzon Valiliği Sümela Manastırı'nın 1. bölümünün 18 Mayıs 2019 tarihinde açılacağını açıkladı.

Valilikten Yapılan açıklamada;

"İlimiz Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde bulunan Sümela Manastırımızın kamuoyunun bilgisi olduğu üzere 2016 yılından bu tarafa restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam etmektedir.
 
Gelinen noktada Sümela Manastırında 1. Etap olarak planlanan çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmiştir. Bu bölümde öncelikle ziyaretçilerimizin can güvenliğini sağlamak üzere yaklaşık 4 bin ton kaya temizliği yapılmıştır. Ayrıca manastıra giden 300 metrelik yürüyüş yolu düzenlenmiş, tarihi su kemerleri, gişe binası ile manastıra çıkan merdivenler yeniden restore edilerek kullanılır hale getirilmiştir.
 
1 Mart 2019 tarihinde Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılan açıklamada Sümela Manastırımızın 1. Bölümünün tamamlanarak ‘18 Mayıs 2019 tarihinde Müzeler Haftasında’ hizmete açılacağı ve gelen ziyaretçilerimizin girişlerinin sağlanacağı ifade edilmiştir. "

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap