SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Süleyman Soylu; ''Dünyaya karşı dik duruşumuzu kabul etmediler!''

Süleyman Soylu; ''Dünyaya karşı dik duruşumuzu kabul etmediler!''

Karadeniz Özel

05 Haziran 2019 Çarşamba - 10:43




İçişleri bakanı Süleyman Soylu’dan Karadeniz’e çok çarpıcı açıklamalar…





// Karadeniz Özel // Furkan YİĞİT // İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu milletin kendisini idare etmesini hazmedemeyenler fırsat kollamaktadır. Onların mağlup edileceği tek yer vardır o da sandıktır, reydir, demokrasidir. Eğer bu seçimde farklı bir sonuçla karşı karşıya kalırsak telafisi zor işlere Türkiye ev sahipliği yapar" dedi. 

MİLLETİN İKTİDAR OLMASINI HAZMETMEDİLER!

Türkiye'nin bugüne dek çok sıkıntılar çektiğini ve salonda bulunanların çekilen sıkıntıların her birini gördüğünü belirten Soylu, "Bu ülkenin insanının, bu devletin ve bu milletin başından çok şeyler geçirildi. Darbeler gördük, ekonomik krizler yaşandı. Yüzde 250 devalüasyonla milletin bir gecede fakirleştiği günleri gördük. Etrafımızdaki coğrafyada olan bitene ses çıkaramadık. Çünkü güçsüzdük. Ama 21. asrın başından itibaren bu coğrafyada büyük bir gelişim başlattı bu kadrolar. O günden bugüne kadar bu gelişimi tasvip etmeyenler, milletin iktidar olmasına hazmetmeyenler, ne zaman fırsat bulmuşlarsa çelme takmaya çalıştılar. Ne zaman fırsat bulmuşlarsa içlerindeki nefretle, dünyaya karşı dik duruşu hiçbir zaman kabul etmediler" dedi.




'17 YIL BOYUNCA İKTİDARDA OLMAK KOLAY DEĞİLDİR'

Bakan Soylu,milletin 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na, "Hiç yolundan sapma' diye yüzde 52 oy verdiğini belirterek şunları söyledi. ‘17 yıl boyunca iktidarda olmak kolay bir şey değildir. Bunu sizler başardınız. Herkese karşı sizler direndiniz. Gezi, 17- 25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz'a karşı direndiniz. ABD'nin ekonomimize yaptığı saldırılara karşı şu anda direniyorsunuz. Bir daha darbeleri görmeyelim, bu ülkede yaşayan insanların değerleriyle birileri uğraşmasın diye tam 17 yıldır bize Avrupa ve ABD'den parmak sallayanlara karşı, 'Size bu ülkeyi yem etmeyeceğiz.' diye bir anlayışı ortaya koydunuz. Allah sizden razı olsun."




'İSTANBUL'U KAZANIRLARSA  VEBALİ HEPİMİZ ÜZERİNE OLUR'

İstanbul'un kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bu kentin sadece kendilerinin İstanbul'u olmadığını ifade eden Soylu, "İstanbul, Bakü'de ümidini yitirenlerin de İstanbul'udur. Şam'dakinin, bir taraftan Kerküklü'nün, Musul'un, Kosova'nın, Bosna'nın İstanbul'udur. Doğu Türkistan'da zulüm çeken kardeşlerimizin hayallerini ayakta tutan bir şehrin adıdır İstanbul. Fatih'in, Kanuni'nin İstanbul'udur. Mimar Sinan'ın, Selimiye'nin, Süleymaniye'nin, Fatih Camisi'nin, Topkapı Sarayı'nın İstanbul'udur. Bizim medeniyete değerlerimizin baş tacıdır İstanbul. Milletimizin inançlarıyla alay edenler, sizleri eciş bücüş görenler İstanbul'u kazanırlarsa, bilesiniz ki bunun vebali hepimiz üzerine olur. O yüzden 19 gündür burada çalışıyorum" dedi.

EKREMİN YANINDA DURANLARA BIRAKACAKSAK!




CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun, "Bakan gitsin Ankara'da otursun." dediğini de hatırlatan Soylu, "İstanbul doğduğumuz, çoluk çocuğumuzun doğduğu yerdir. İstanbul dostlarımızı, ekmeğimizi kazandığımız yerdir. Ekrem'in yanında duran Canan'a, Sezai'ye, Kılıçdaroğlu'na bırakacaksak vay bizim halimize. Bunu çok net söylüyorum. Siz Türkiye'yi yükselen Türkiye haline getiren teşkilattansınız. Her türlü kuşatmaya karşı ayakta duran teşkilattansınız. Başınıza gelen başka bir iktidarın, başka partinin başına gelse yerle yeksan olmuştu şu ana kadar" diye konuştu.

İSTANBUL  HUZUR VE ÖZGÜRLÜKLER ŞEHRİ OLDU'




Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi öncesindeki döneme işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra İstanbul huzur ve özgürlükler şehri oldu. Çok çalışmazsak büyük bir sıkıntı içinde oluruz. Farklı düşünce ortaya koyanlara her birimiz gitmek zorundayız. İstanbul'un gücünü arkasına alarak Türkiye'nin istikrarını ortadan kaldırmaya çalışacaklara imkan vermeyiniz. Bunun vebali hepimizin olur. Dün yaşananları unutmamak lazım. Daha dün ezanı Muhammed'i ıslıklayanları, Binali Abi gösteriye giderken onu ıslıklayanları... Dünden bahsediyoruz. Bu milletin kendisini idare etmesini hazmedemeyenler fırsat kollamaktadır. Onların mağlup edileceği tek yer vardır o da sandıktır, reydir, demokrasidir. Eğer bu seçimde farklı bir sonuçla karşı karşıya kalırsa

'HAYATIMDA BÖYLE BİR SEÇİM GÖRMEDİM'




Erdoğan ve Yıldırım'a karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını kaydeden Soylu ‘Yıllardır siyasetteyim. Hayatımda böyle bir seçim görmedim. Binali Abi'nin 207 oyunun karşı adaya yazıldığı, 160 oyunun karşı adaya yazıldığını sabah muhtarlara da söyledim. Biz enayi miyiz? İtiraz etmeyecek miyiz? Hakkımızı aramayacak mıyız? Bu millet bize ne söyler o zaman? 29 bin oyun 13 bine düşmesi. Yüzde 90'ı açtırsak bugünü, 23 Haziran'ı konuşmayacaktık zaten. Ne matematiğe ne istatiğe sığar. AK Parti teşkilatı inanç içinde olursa ne Kılıçdaroğlu, ne İmamoğlu, ne öbür tarafta Canan kalır ne Sezai kalır. Hiç kimse kalmaz. Hepsini demokrasiyle beraber süpürürsünüz" ifadesini kullandı. 

"MİLLETİMİZİN 23 HAZİRAN'DA VERECEĞİ KARAR BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR"

Soylu açıklamalarını söyle sürdürdü.’Kimse kusura bakmasın, 3 tane oy alacağım diye 'Selahattin Demirtaş'ın politikasını beğeniyorum' demekle olacak iş değil bu. Allah onun hesabını sorar. Kim ne derse desin. Ben buna üzülüyorum, yürekten üzülüyorum. Milletimiz 23 Haziran'da bir karar verecek, milletimizin kararı başımızın üstünedir. Türkiye buralara kolay gelmedi, çok bedeller ödedi. Onun için bize itimat etmenizi ve güvenmenizi istiyorum. Biz doğru bir yoldayız, bunu herkes görecektir. Sizden güç ve destek istiyoruz, sizi mahcup etmeyeceğiz."

BAYRAM KAHRAMANLARIMIZLA BAŞKA GÜZEL

Bakan Soylu, Trabzon’a gelmeden önce Şırnak’a giderek bayram namazını Kato Dağı’nda kıldı. Buradan tüm Türkiye’ye mesaj veren Soylu, “Bayram, sevdiklerimizle; bayram, kahraman evlatlarımızla bir başka güzel... Şırnak Kato Dağı'nda kahraman evlatlarımızla bir aradayız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap