SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sorunları çözmek için geliyoruz

Sorunları çözmek için geliyoruz

04 Ocak 2018 Perşembe - 07:26








Trabzon Lokantacılar Odası Başkan Adayı Mustafa Bektaş, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ön planda kardeşliğin ve dostluğun olacağını belirten Bektaş, “Bu güne kadar sorun çözülmedi ve hep sorunlar üretildi. Bizler sorunları çözmek için aday olduk” dedi. 

Trabzon Lokantacılar Odası seçimleri yaklaşırken adaylar çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yoğun talepler üzerine adaylığını açıklayan Mustafa Bektaş, gazetemizi ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bektaş, “Öncelikle bir arada olmak zorundayız. Çünkü ancak bu şekilde çözüm alabiliriz” dedi. Lokantacılar Odası’nda sürekli sonların yaşandığını belirten Bektaş, “Ben zaten yönetimdeydim, başkan yardımcısıydım, istifa ettim. İstifamın nedeni de bir arpa boyu kadar yol alamamak. Yani fikirlerimiz masada hiçbir önem arz etmedi. Tek başlılık olduğu için orada kalmamın bir anlamı olmadığını düşündüm. Ben istifa ettikten sonra diğer arkadaşlarımın da beşi istifa etti. Daha sonra bu sorunları çözmek için bize yoğun baskı yapıldı. Çıktığımız yolda destekleri görüyoruz, onun için heyecanlıyız. Çalışmalarımız iyi gidiyor, üyelerin %90’ına ulaştık. Bize karşı bir ilgi olduğunu gördük ama tabi esnafın da eski yönetime karşı sitemleri oldu. Zaten biz de orada yönetimde bulunup bunları yapmadığımız için tekrar aday olduğumuzu dile getirdik. Böyle bir çalışma içerisindeyiz, ümitliyiz. Bu seçimin arkadaşlık, kardeşlik içinde geçmesini isterdim ama ne yazık ki mevcut başkan gazetedeki beyanatlarında çamur at izi kalsın siyaseti yapıyor, bunu ben kendisine hiç yakıştırmıyorum. Normalde bu seçimin abi-kardeş ilişkisiyle yürümesi lazım. Bize yakışan da budur. Yoksa belden aşağı atmayla, ileri geri konuşmayla hiçbir insan bir yere varamaz; bu, günlük siyaset olur. Sonuçta o da beni tanıyor, ben de onu tanıyorum. O tür mesajlarından dolayı kendisini yadırgıyorum onu. Biz geldiğimizde belediyemizle, sağlık il müdürlüğümüzle, valiliğimizle, bağlı olduğumuz kurumlarla köprü vazifesi kurarak yetkimiz dahilinde neler yapabilirsek lokantacı esnafımıza bu hizmeti sunmayı düşünüyoruz” dedi.

Esnaf birbirini fazla sevmiyor 

Bektaş, “Esnafımızın çok sıkıntısı var ama bana göre en büyük sıkıntı birbirini fazla sevmemesi. Bu da irtibat olmadığından kaynaklanıyor, herkes birbirine düşman gözüyle bakıyor. Esnafın paylaşacak çok şeyleri var ama fikir birliği yapıp da bir araya gelemiyorlar. Herkes birbirinin yaptığını yapmaya çalışıyor. Ne oluyor? Pasta bölünüyor. Halbuki herkes bildiği işi yapsa, güzel yapsa bu sefer herkes aynı şekilde faydalanacak, ben böyle bir eksiklik görüyorum. Sonuçta herkes ekmeğinin peşinde ama saygılı da olmak lazım. Bir de Trabzon’da eleman sıkıntısı var, kalifiye eleman yok, eğitimli eleman yok. Yaz geldiği zaman Ayder, yaylalar, Uzungöl buradaki elemanlar bünyesini topluyor, buradaki insanlar turizme kalifiye elemanla cevap veremiyor, bunlar için de tabii ki bir çalışmamız olacaktır” dedi.

En geri kalmış oda lokantacılar

Trabzon’da 49 odadan en geri kalmış odanın Lokantacılar Odası olduğunu belirten Bektaş, “Birinci sırada olması gereken oda bizim odamız hizmetle, sağlıkla ilgili. Kontrollerde birlikle beraberlikle olur, hep beraber olması lazım. Geçen şikayet üzerine sigortacılar geldi. Kim şikayet etti bilmiyorum. 2 yıldır bana uğrayan lokantacı yok sigorta için” dedi. 

Cifte tarife uygulanamaz

Lokanta fiyatlarında asla çift tarife uygulanamayacağını belirten Bektaş, “Kendi milletimize 7-8 lira, turiste 20 lira olamaz. Bunun denetimini odayla belediye iş birliği içinde yapmalı. Adam tarifenin altında bir fiyatla ikram edebilir ama tarifenin üzerine asla çıkamaz. Bir lokanta tarifenin üzerine çıktığı zaman fişinizi alıp bağlı olduğu odaya gidip şikayet ediyorsunuz, oradan da şikayet esnaf birliklerine gidiyor, bu şekilde sorun çözülmüş oluyor. Biz bir çorbaya ne kadar ödüyorsak turist de o kadar ödemelidir. Bunu biz kardeşliği, birlik beraberliği sağlayarak, insanlarla muhabbet ederek, masaya birlikteliğimizi, dürüstlüğümüzü koyarak sağlayabiliriz. Yoksa zoraki yatırımlarla beraber hiçbir şey olmaz, sadece tepki alınır. Onun için onlarla konuşarak ikna yolunu tercih edersek onlar da ikna olurlar ve esnaflığın gerektirdiği dürüstlük içerisinde yerine getirirler” şeklinde konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap