SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sorun var sahibi yok!

Sorun var sahibi yok!

23 Ekim 2017 Pazartesi - 12:50




Trabzon’un büyükşehir olmasıyla bütün ilçelerde yaşanan yetki karmaşası Sürmene’de göçen yol ile vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri, “Canımıza, m





Meryem AKGÜN

2012 yılı itibariyle büyükşehir belediyesi olan Trabzon’da hizmet alanları konusunda büyük bir yetki karmaşası yaşanıyor. Oluşan yetki karmaşası nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar isyan ediyor. Büyükşehir, ilçe belediyeleri, karayolları ve diğer idari birimlerin hizmet alanlarını ayırt edemediklerini belirten vatandaşlar, “Kime başvuracağımızı bilemiyoruz” diyor. Yaşanan yetki karmaşası Sürmene’nin Soğuksu Mahallesi Balıklı ve Avcılar mahallelerine giden bağlantı yolunda meydana gelen göçükle yeniden baş gösterdi. Mahalle sakinleri, yetkili kişilere konuyu muhtar aracılığıyla bildirdiklerinde kimsenin sorunu üstlenmediğini ve 3 aydır korku içinde göçen yolu kullandıklarını dile getirdiler. CAN

KORKUSUYLA GEÇİYORUZ

Mağduriyeti dile getiren Tahsin Yıldız, “Yağmur ve yer altı sularının bu alanda toplanması ile bu yol göçtü. Yaklaşık 3 aydır can korkusuyla bu yolu, bu vaziyette kullanıyoruz. Vergi veriyoruz, çağırsınlar cepheye gidelim ama yolumuz yapsınlar. Ne Sürmene, ne Büyükşehir Belediyesi ne de DSİ... sahiplenen yok. Bu kadar insan mağduruz. Canımıza, malımıza zarar gelmeden yapsınlar” dedi. Soğuksu Mahallesi Muhtarı İsmail Yavuz ise göçüğün meydana geldiği ilk andan itibaren yetkili kişilere durumu arz ettiğini ifade ederek, “AFAD’dan üç mühendis geldi. İstinat duvarı yapılması yönünde rapor tuttular. Yol, Sürmene Belediyesinin ama duvar işlerine Büyükşehir Belediyesi bakıyormuş. Fakat ödenek olmadığı için müteahhitler de duvarı yapmıyormuş” diye konuştu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, daha önce gazetemize verdiği röportajında yetki karmaşasına değinmiş, “Sürece adapte olamadık. Belediyeler arasındaki alan paylaşım sorunu vatandaşa yansıtılmamalı. Yaptığımız toplantılarda çalışanlara, ‘burası Ortahisar’ın yolu, burası büyükşehrin’ diyerek hiçbir vatandaşı göndermemeleri uyarısında bulunduk” ifadelerine yer vermişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap